Učitelj

БИБЛИОГРАФИЈА о 139

Стража ће ивлазити свакога понедеоника. Цена је на годину 12, на по год. 6, на четврт 3 дин. Лист излази у Београду а уредник је Јован Михаиловић, коњички мајор у пензији.

Споменак лист за забаву и поуку српској деци. Бр. 10 год. Ш. Излази у Панчеву сваког месеца са сликама, а уређује га Иван Мартиновић, учитељ. Цена је за Србију 2:50 дин на годину.

Просвјета лист за цркву и школу, издаје канцеларија министарства прогвете на Цетињу. Св. 8. год М!. Излази свакога месеца у свескама од 2—3 таб. Цена је за Србију 3. форинта на годину.

Бранково Коло, лист за забаву „поуку и књижевност. Бр. 14 год. [1 Власник и издавалац Паја Марковић Адамов. Коло излази сваког четвртка. Цена му је 5. фор. на год. :

Учитељ мђсечно педагогическо обтцествено списание за учители и вљепитатели. Св. ! год. Ш Излази у Пловдиву. Цена му је. 8 дин. на год.

Осме зкЕ Тоуагб гласило словенскога учитељ. друштва у Љубљани. Бр. 20 год. ХХХМ. Излази два пута у месецу на 1", таб. Цена му је 3 фор. на год.

На помошљ матерам ф лист посвећен питањима за васпитање деце до школ. узраста. Св. 6. год. П. Излази у Петрограду 9 пула у години у свескама по 3 таб. Цена је 5. руб. на годину.

Дђтское чтенје илустровани журнал за децу школског узраста. Св. за октобар. Излази у Москви свакога месеца у свескама и од 10—12 таб. Цена му је 8. руб. на годину.

Па НА

10#