Učitelj

зацттр ВИСА

„Учитељ“ у име Бога улази у ХМ! годину свог живота. ЗА ових 15 година стекао је довољно познаника, међу нашим учитељима. Није нужно, да га нарочито препоручујемо, јер је живот његов за ових 15 година доказао потребу једног стручног педагошког листа. Он ће и у будуће пружати својим читаоцима поучне чланке из. педагошке књижевности и задобијати их својом једром садржином.

Остаје нам само, да и на овом месту умолимо ове досадашње сараднике, да и даље шаљу своје радове „ УЧИтељу“. Нарочито молимо све наше другове, чланове Учитељског Удружења, да својим радовима помажу овај свој лист, који је у исто време огледало њихове опреме и подобности. Нека сваки бира коју хоће рубрику, оне су отворене свима нашим сарадницима. Ове године отварамо И једну нову рубрику под именом: Извештаји и Саопштења, у којој ћемо у кратким изводима, давати места свему оном, | што нам се као зло или добро јави из појединих крајева, наше Отаџбине о школи и учитељу. Радови у „Учитељу“ хоноришу се од 90—80 дин. од штампана табака.

Молимо другове, да се заузму за претплату. Нарочито нека живо настану, да се школе претплате, јер је наш лист препоручен и од г. Министра Просвете за књижнице осн. школа. - |

Ову свеску шаљемо свима лањским претплатницима, а остале слаће се само онима који пошљу бар полугодишњу претплату.

_ По решењу Гл. Одбора „Учитељ“ ће излазити један

пут у месецу на 5—6 штампаних табака.

Уредништво „Учитеља..

власник Учитељско Удружење, уРЕДНИк Н. М. Чолаковић: