Učitelj

~,

Збирка лист за омладину средњих школа. Урећује Уређивачки Одбор а издаје Ж. 0. Дачић. Излази |-и 15 дана у месецу. Београд. 1896 г. Цена 5 дин. годишње.

Ласта илустровани“ лист за децу. Уредник М. Марковић. Бр. 7. Год. 11. Београд 1896 г. Цена 4 дин. за годину.

Народно здравље уређује др. Јован Данић као месечни додатак уз „Архив“. Засебно за Србију стаје 4 дир. годишње.

Велике богиње читанка за народ написао др. Л.М. Димитријевић, лек. окр. подунавског. Београд 1896 г. Цена 0:30 дин.

Чкоја лист за учитеље и пријатеље школства. Уређује Стјепан Широла. Свеска за Септембар бр. 10). год. УП. Цена 2 Фор. годиш.

ЖЖизнђ и школа недељни лист за педагошку књижевност 0 прилогом „школђное обозрћиће“. Бр. 35—97. Год. УШ Петроград Цена 5 рубаља. |

Домаћица орган женског друштва и његових подружина св. за Септембар бр. 9. Год. ХТХ. Стаје за чланице 6 дин. за годину.

Везеда истњејјека лист за учитеље и пријатеље народне школе. Излази у Прагу два пут месечно бр. 43 год. ХХМИ. Цена. —

Пење зк Тоуатв гласило словеначког учитељског друштва св. 19 год. ХХХУТ Љубљана 1896. Цена 3 Фор. ~

ГЛАСНИК

и

_БЕЛЕШНКНЕ И новости - - Е

Код Министра Просвете. У четвртак 19 т. м-ца Главни Одбор Учит. Удружења имао је част бити примљен од г. Министра Просвете и Црквених Послова. Председник Глав. Одбора поздравио је Е. Министра као признатог пријатеља школе и учитеља, изјавивши му благодарност на пажњи према Удружењу и помоћи друштвеном органу. Том приликом председник је учтиво замолио г. Министра, да има у виду одлуке учитељских скупштина, ако би Народној Скушштини подносио какав пројект о преуређењу осн. школа.

Из подужег говора г. Министра, Просвете, којим је почаствовао Глав. Одбор Учитељ. Удружења, можемо у главноме известити наше читаоце: да ће г. Министар поднети ове године предлог 0 сталном надзору и'регуљисању квартирине, а питање о учитељицама и регулисању плата учитељских осгавиће за сада, имајући у виду тешке финансијске прилике у земљи. Том приликом изволео је г. Министар одговорити и на пигање о предавању