Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 9 |

Из унутрашњости: Анђелија Спајићева, Мића Л. Ивковић, Тома Тодоровић, Васа, Љубичић и Михаило М. Стевановић. У Надзорни Одбор изабрани су: Петар М. Никетић, Анта Голубовић и Коста Андријашевић учитељи из Београда.

Чланови Главног Одбора: Михаило Јовић и Милош Велмики, који су и на Скупштини изјавили: да се не могу примити часништва у Глав. Одбору, поднели су оставке из разлога, што су оптерећени домаћим пословима. На њихова места расписаће Глав. Одбор избор, чим буде готов учитељски распоред. у

Главни Одбор конституисао се у седници од | Сент. тек. год. и изабрао: за председника оку Ивковића за потаредседника Илију Миљковића, за благајника Илију Радосављевића, за деловођу Стевана У. Ђорђевића и за уредника »„Учитеља« Николу М. Чолаковића.

6). Рад Главног Одбора.

Главни Одбор имао је у овом месецу |! предходни пи 2 редовна састанка, на којима су посвршавани ови послови:

1

Г. Г. Михаило Јовић досадашњи председник Гл. Одбора и Милош Велицки уредник «Учитеља» поднели ву оставке на чланство у Главном Одбору из разлога, што су оптерећени својим домаћим пословима. Решено : да Глав. Одбор прими к знању поднесене оставке и учини даље шта треба, по чл. 98 друштвених правила чим буде готов учитељски распоред за ову годину и да г. Јовићу и Велицком изјави другарску благодарност на досадашњем раду на дружинским пословима.

- П

За тим је решено: да се Глав. Одбор привремено конституише. Пошто је усвојено, да потпредседник, благајник и деловођа остану исти, који су пи прошле године били, прихваћен је предлог г. Илије Миљковића, те је за председника једногласно изабран Ђока Ивковић, а за уредника «учитеља» Никола М. Чолаковић. О овом да се писмом известе пи остали чланови Гл. Одбора из унутрашњости и да се позову да гласају.

ПТ

Председник позива Гл. Одбор, да донесе решење о излажењу листа . «Учитељ» и издацима око уређивања и експедиције. После дужег савето-