Učitelj

92 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

вања решено је: 1), да «Учитељ» излази један пут у месецу на 5—6 табака по цени као и до сада. 2), да се потражи понуда од појединих штампарија за цену штампања, 3), да се уреднику плаћа 40 дин. као хонорар за уређивање, 4) да се прва свеска одштампа у 1000 примерака и пошље старим претплатницима на углед, 5) да се експедитору плаћа 15 дин. месечно, 6) да у уређ. одбору буду: Ђ. Ивковић и Светозар Вучовић,

ТУ

Поводом питања, хоће ли Гл. Одбор ове године ићи г. министру просвете решено је: да Главни Одбор корпоративно оде г. министру и да га. умоли, да приликом појединих измена у устројству наших осн. школа ако их мисли подносити овог. Нар. Скушштини на решење пма у виду захтеве наших Учитељских Окушитина; и да му том приликом благодари на, помоћи дружинском листу и да га умоли, да и у будуће поклања пажње Учитељском Удружењу и учитељима у опште, како би њихов рад био плодан по напредак осн. наставе.

џ

_На понуду г. Михаила Станојевића овд. учит. да Гл. Одбор откупи његов спис «Школа» илустровани календар за децу под условом : да му изда 300 дин. награде решено је: да овај понуђени календар Главни Одбор не може примити из разлога: 1) што Удружење има закупљено дело «Бићеш кућаница» које мисли сада да изда; 2) што у току године намерава да штампа 1 до 2 књиге за поклањање ученицима о испитима и 3) што на сложишту има доста књига на распродају и што се новац од растурених књига није још прикупио. ; :

у У! -

На понуду г. Ст. Окановића кандидата Философије и Педагогије, да Глав. Одбор откупи за дружинску књижницу сав комплет «Просв. Гласника» _ за 15 год. у дивот-повезу решено је: да се од г. Окановића откупи «Просв.

Гласник» · за 150 динара.

Деловођа. Стев. У. Ђорђевић. Председник Главног Одбора ЂБ. Ивковић.