Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 185

Председник извештава скупштину, да ће се сутра дан 3. августа пре подне држати парастос учитељском добротвору пок. Јовану Гавриловићу, у овд. цркви Цара Лазара, и позива скупштину, да присуствује парастосу.

Скупштина је примила к знању с узвиком: «Слава му,“

Председник извештава скупштину да ће изасланик Српског Пољопривредног Друштва г. Владимир Ђорђевић, професор ратарске школе држати предавање из свиларства, и уједно предлаже, да, пошто одбори и извештајни и за преглед правила не могу бити готови за сутра дан пре подне, то да г. Ђорђевић држи исто предавање сутра дан пре подне у 8. сахати.

Скупштина је по пристанку г. Ђорђевића, усвојила предлог председника.

Председник извести скупштину, да ће се на парастос пок. Јов. Гавриловићу, ићи одмах после држаног предавања из свиларства.

Скупштина прими к знању.

Г Михајло Стевановић пита председника, хоће ли бити предавање о земљорадничким задругама 2

Председник му одговори, да се нико није пријавио за предавање, па зато и не може дати одговора, а ако се ко пријави скушштина ће бити извештена.

Пошто је дневни ред исцрпљен председник овај састанак закључи, а

други заказа за сутра — 3. августа у 8. пре подне. 9. августа 1897 год. Председник ХЈУ учит. скуп. Крушевац Љуб. Јовановић Дежурни секретари: Подпредник М. М. Матејић Тома (С. Тодоровић

Оверавају записник: Василије М. Терзић Ст. Живојиновић Мија Бошковић

П Састанав 3. августа ове год.

Председник је отворио скупштину у 5 часова и умолио, да Г.Г. изасланици заузму десну страну, а гости леву. Затим је преставио скупштини госте: г. г. Косту Петровића, секретара мин. народне привреде, као изасланика г. мин. народне привреде; Мих. Аврамовића, управника окружне подунавске задруге и секретара савеза срп. земљ. задруга, такође као изасланика г. министра народ. привреде; Пају Боту, лекара из Крушевца; Иву Дамјановића, проф, из Крагујевца.

Скупштина се одазва са: «живели».

Председник напомиње, да је стигао повећи број честитака и мишљења је, да се од њих важније прочитају а остале да се не читају, те да се не губи време, пошто ће се свакојако све штампати у друштвеном органу.

Скупштина се у томе слаже.

Секретар чита честитке.

Скупштина се одазва са »живели».

Председник вели, да је на дневном реду, да се прочита, записник претходног састанка и позива секретара да чита.

Секретар чита.

Председник пита: има ли ко шта да примети на записник: · Како се нико не јавља за реч оглашава, да је записник примљен,

Председник : Сад је на реду да г. Влад. Ђорђевић, држи предавање о свиларству. Позива скупштину да с пажњом саслуша.

УЧИТЕЉ 15