Učitelj

188 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

[ Прочитани су записници предходног, Ги ШП састанка Главног Одбора, који су у Септембарској свесци одштампани и примљени су. Том је приликом одлучено да записнике, кад их одбор као исправне прими, потписује само председник и деловођа. ;

П. Уредник је изјавио, да има доста посла око уређивања листа И да још треба кога изабрати у уређивачки одбор. Одбор је изабрао Г. Лазу Обрадовића.

11. Говорено је о томе да ли треба дружински орган давати на. вересију. Одлучено је да се октобарска свеска не шаље док се претплата, не добије. |

У овој је седници прочитан списак лица и редакција, којима треба лист бесплатно послати. ;

"ТУ. Говорено је о хонорарима уредника, «Учитеља», благајника и деловође Главног Одбора, па је одлучено, да. хонорари остају онаки, колики су и до сад били (уреднику 40 д. — благајнику и деловођи по 20 дин. месечно). Хонорари ће се рачунати од 1. Септембра, ове год. На експедипију одређено 20 дин. месечно као што је и до сад било.

У. Прочитана је молба Милеве удове Саве Савића учитеља, . који је умро у алексиначкој болници, којом моли за помоћ. Одлучено. је, да јој се пошље 50 дин. као ванредна помоћ.

У1. Говорено је о продаји «„Педагогике» коју је купило удружење од г. Бакића. Одлучено је: Да се педагогика продаје од данас члановима. Удружења по 4 динара, јер је удружење према скупштинској одлуци платило комад по 3:33 дин. За сва друга лица цена, је 5 динара. Књижари и ђаци, кад од један пут узму више комада урачунаће им се по 5 дин. књига, али ће им се дати 209 рабат.

УП. Уредник је предложио да се за Ааружинску књижицу набаве листови; „ћемвећти иг Аизгталзсћез Џтљетћећаа УУевеп и Меце БВаћпеп. Одлучено је да се.набаве. = УП. Одлучено је да св рад Учит. Скупштине, Главног Одбора и месних зборова штампа у листу, а на крају године да се одлучи има ли смисла сто прештампавати у «Годишњаку“ те трошити новац.

ТХ, О правилима која је усвојила ХГУ учит. ск. одлучено је да се ради по старим док се нова не потврди.

- - - Преседник,

Деловођ, Урош Благојевић Јов. (. Јовановић

.“ __В) РАД _ЗБОРОВА

БЕОГРАДСКИ ВБОВА д-тог овог месеца био је предходни састанак. београдских учитеља-ица, и по правилима учитељ. удружења обновљен је збор. За. преседника збора изабран је г. Ђорђе Којић, подпреседника г. К. Андријашевић, благајника г. Коста Глишић, деловођу г. К. Крстић и за одборнике : г. г. Апка КараЈовановићева, Петар Лукић и Светозар Вучптовић.

; ШАБАЧЊИ ЗБОР Наставници-це шабачких осн. школа састали се 27. пр. мес. ради обновљења меснога збора. “