Učitelj

ко

Је

УЧИТЕЉСОКО УДРУЖЕЊЕ

ТУ 5 Чита се писмо г. П. Љотића професора; којим нуди свој рукопис „Психологија». да је Одбор одштампа као издање Учит. Удружења. Одлучено је: да се умоле гг. АР. В. Бакић професор Вел, Школе и лр. С. Окановић да о овом делу реферишу. Ако би се г.г. референти повољно изјаснили о овом делу Гл. Одбор ступиће у погодбу са г. Љотићем.

У

Одлучено је да се учитељима, из српских крајева ван граница Краљевине даје «учитељ“ за 7 круна годишње. 5 круна претплата и 2 круне поштарина.

Деловођ, Председник, Јов. 6. Јовановић Урош Благојевић

М Састанак 93 октобра 1897 год.

Били су председник Урош Благојевић, и чланови: А. Голубовић, Л. Обрадовић, Мих. Станојевић, Јов. 6. Јовановић и Станоје Николић. ; 1 Читају се писма о образовању нових зборова. Одлучено је да се у учитељу у одељку «Рад зборова» саопште члановима удружења и ови зборови. п Чита се молба удове Милице поч. Д. Д. Поповића учитеља, из Кладова, којом моли за новчану помоћ од 200 динара. > Одлучено: да јој одбор више помоћи не смо издавати по одредбама. правила Учит. Удружења. ; ш Говорено је о хонорарима, којим се награђују писци чланака у учитељу. Пошто је ХТУ учитељска, скушштина решила, да се хонорари за радове у «Учитељу» плаћају ОФА 30—50 дин. по штампаном табаку, то је одбор одлучио да се тачно управља према скупштинској одлуци. Чланови Главног Одбора и чланови редакионог одбора, ако не могу чекати, да им скупштина хорораре одреди као што је до сад обичај био могу своје радове наплаћивати само по најмањој мери, коју је снупштина одредила. ТУ Говорено је о чланским картама, па је одлучено: да се члановима. Удружења издају годишње карте онда, кад њихов улог стигне каси Главног Одбора. Карте ће потписивати председник и благајник Гл. Одбора и предбедник и благајник збора. (0) овоме писмом изветити све зборске управе ради знања.

М Читана су нова правила Удружења, која је скупштина донела. Читање је прекинуто код одељка, који говори о давању помоћи, и остављено да се продужи на идућем састанку, МГ Говорено је о плаћању чланских улога, па је одлучено да се јави свима зборским управама, да чланови ради олакшице своје, могу своје улоге