Učitelj

И >

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 21

УШ

Чита се писмо Надзорног Одбора, којим се извештава Гл. Одбор: да су се чланови Надзорног Одбора конституисали, изабрав себи за председника г. Илију Радосављевића, за подпредседника, г. Милоша Велицког, и за деловођу г. Срећка П. Стевановића. — Одбор прима к знању.

1

На основу писма Надзорног Одбора, којим се извештава Гл. Одбор: да је Надзорни Одбор, при ,прегледању новчане књиге Учитељ. Удружења нашао, да је бив. благајник из прошле год. г. Лазар Обрадовић, погрешно завео на два места расход за исплату сале за забаву, те је на тај начин, нехотично, оштетио Удвужење са 150 д. и предлаже Гл. Одбору, да позове г. Лазу, те да ово оправда, у противном, врати Удружењу 150 дин.

Решено је: да се позове г. Лаза у прву одборску седницу, те да да,

Гл. Одбору, обавештење по овој ствари.

Х Подпредседник извештава: да ће г. Министар просвете примити чланове Гл. Одбора у недељу, !3 ов. м. пре подне. Решено : да се чланови Гл. Одбора, искупе тога дана у 8 сах. у тераз. овн. школи, одакле ће отићи у министарство. Са овим је састанак закључен.

За председника, Пословођа, подпредседник Гл. Одб. Уч. Удр.

Гвозден Јовановић , Јов. Максимовић

УГ Састанак Држан 4 септембра 1898 год.

Били су: подпредседник г. Јова Максимовић, чланови г.г. Коста Глишић, Стева У. Ђорђевић, Раша Митровић, Коста Кретић и Гвозден Јовановић. 1

Ново изабрани благајник Гл. Одбора г. Стева Ђорђевић извештава Гл. Одбор, да ће пређашњи благајник, г. Лазар Обрадовић, предати касу 5. ов. мес. па предлаже: да Главни Одбор прими касу и њему је преда.

После подуже дебате, решено је: овлашћује се г. Стева да прими благајну — касу —- од г. Лазе у присуству чланова Гл. Олбора, г.г, Косте Глишића, Раше Митровића и Гвоздена Јовановића, с тим, да поднесу Гут. Одбору извештај о стању благајне како буду нашли.

# 1.

На предлог подпредседников: да се да награда послужитељима, који

су на дан Учитељске славе служили - -

Решено је: да им се изда 22. дин, што ће се разделити на њих шесторо — према послу с тим, да се исплати рачун за прање сале.

"За председника Деловођ, Подпредседник Гл. Одб. Уч. Улдр. Гвозден Јовановић Јов. Максимовић

ма