Učitelj

22140 учитељско УДРУЖЕЊЕ

РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА ЗА 1898-9. ГОД.

__ У Састанак Б Држан 1! септ. 1898 године па Били су: подпредседник г. Јован Максимовић, чланови: г.. Коста, Глишић, Ст. У. Ђорђевић, Раша Митровић, Дим. Соколовић, Станоје Николић, Коста КрСлИв и Гвозден Јовановић. 1 Пословођа чита записник ШЕ и ТУ састанка. Одбор прими.

п

Г. Јова Максимовић, подпредседник предаје, одбору, утемељачки улог т.лт. Марка Петронијевића кројача овд. и Јована Џолића учит. у пензији из Шапца, који су се уписали за чланове утемељаче на дан 30- пр. мес. ; тако исто предаје и 10 динара, које је послао, на дан учитељске славе,

добротвор Учитељ. Удружења г. Милија Николић официр у 1 си0Оћ прими са захвалношћу.

шШ

На питање, уредника «Учитеља»: у колико ће се примерака штампати Г-ва свеска «Учитеља», К

Решено је: да рачуновођа, уредник и деловођа саставе списак лица, којима се лист даје бесплатно и колико се шаље на страну, па ће се према томе решити, у колико ће се комада егземп. Па штампати.

ТУе ; На основу питања г. Раше Митровића, члана књижевног одељка: да

ли ће прегледати радове за лист сам уредник, или и чланови књижевног „одељка. ј у

Решено је: да се сви рукописи предају књижевном одељку на преглед, и оне које он одобри, штампаће се у листу. Ради бржег рада, чла- нови књижеиног одељка, поделиће посао међу собом, како они нађу за сходно.

ј

ЈЕ М.

Односно цене листа п његовог излажења.

Решено је: да се лист даје нечлановима 38, десет динара годишње, а излазиће једанпут у месецу. 5

- МЕ

Па предлогу подпредседниковом: да се одреди хонорар благајнику, уреднику рачуновођи и двловођи, према, њихном послу ~

Решено је: да се, на име хонорара плати: благајнику 30 дин., уреднику 40 дин., рачуновођи 30 дин. 6 тим, да врши и експедицију листа друштвеног, деловођи 20 дин, месечно, као што је пи прошле године било.

УП Пословођа извештава Гл. Одбор: да је разгледао рад Гл. Одбора из прошле год. и уверис се: да су се сродници пок. Радојке Савића, бив. учитељице, обраћали за помоћ око саране и про. год. па су, на основу решења ХТУ Учитељ. Скупштине, одбијени, пошто она није имала права на помоћ. — Одбор прими к знању.