Učitelj

560 УЧИТЕЉСЕО УДРУЖЕЊЕ

ФОР

Благајник извештава Гл. Одбор, да је примио од г. Мих. Станојевића уч. 10 дин. за г. Срету Лазаревића уч. као остатак учемељачог улога г. Ћирила Јанковића учит. у Остри.

Примљено знању.

1

Управа Државне Штампарије тражи, да јој се исплати рачун у суми 492.10 д. за штампање | св. „Учитеља.“ Решено, да благајник исплати овај рачун.

У. Управа космајског збора извештава, да је образоват збор и изабрата Управа. Прима се знању.

УЋ.

Г. Јова П. Јовановић, уч. у Крагујевцу, тражи, да му се одреди ванредна помоћ.

Решено: да се Гл. Одбор извести. да ли је његова жена пензионисана, или је добила осуство, па ће се по том решити по овој молби.

УП.

Сри. пољопривредно друштво писмом својим извештава Гл. Одбор да ће славити п ове год. 30 окт. и приредити изложбу, па позива Уч. Удружење — као Утемељача свог да посети славу и изложбу.

Примљено знању са захвалношћу.

УШИ.

Г. Милован Б. Глишић, књижевник, моли, да му се изда, из „дружинске касе 100 д. аконто хонорара за дело „Бићеш раденица“, које је превео Главном Одбору.

Пошто Гл. Одбор мисли, да ће штампано дело, по његовом рачуну, изнети 127, штами. табака, решио је, да се сад изда г, Миловану 70 дин, а ако дело имадне више штампаних табака, остатак "ће се издати, пошто се дело оштампа, према решењу Гл. Одбора од 4. априла 1896 г.; о чему да се извести и г. Глишић.

Са овим је састанак закључен.

Пословођа

Гвозден Јовановић Подпредседник Гл. Одбора Учитељ, Удружења

Јов. Максимовић.