Učitelj

930 РАСПРАВЕ И ЧЛАНЦИ

Управа.

Чл. 66. Фондом овим рукује: председник, благајник и пословођа, који сви укупно чине Управу Фонда.

Чл, 67. Управу Фонда бира учитељска скупштина на 3 године. Ну ако се у току овог времена упразни место којег члана, Главни Одбор попувиће га избором лица из средине београдских учитеља.

Овај избор врши се тајним гласањем.

Чл. 68. Председник је представник Управе Фонда. Он са благајником потписује уложне књижице, а са пословођом води све административне послове и заступа фонд у свима приликама.

Благајник прима и издаје новац, води новчане књиге, даје новац на приплод новчаним заводима, задржавајући у каси најпотребнију суму од уписнине, и све послове ради успоразуму са председником.

Пословођина је дужност да води регистар и деловодну књигу, и врши сву потребну преписку. |

Чл, 69. Управа. рукује новцем и целокупном имаовином овога фонда, с тога, је за свој рад одговорна морално и материјално како Надзорном Одбору, тако и скупштини Удружења и земаљским законима. Чл. 70. За вршење послова одређује се благајнику годишња плата у 540 дин. а председнику и пословођи по 600 динара на годину.

Чл. 71. Плата члановима управе, набавка књига, намештаја, и касе, као и сви остали издаци исплаћиваће се по могућству само добивеним новцем од уписнине и интереса.

Чл. 72. Надзорни Одбор Учитељског Удружења прегледаће сваког месеца благајну и књиге управе овога Фонда. О) стању које буде нашао саставиће извештај који ће се штампати и поднети учитељској скупштини. ЈУ

Сав преостали новац преко свију издатака улази у резервни фонд, којим ће се нодмиривати сви могући непредвиђени издаци.

Чл. 74. Ако би временом прираштајем резервног Фонда настала могућност, Да се цифра годишњег улога може смањити, Управа, фонда поднеће о томе Формални предлог првој учитељској скупштини. Прелазно наређење.

Чл. 76. Пошто се овим правилима обезбеђује породицама умр "тих осигураника под извесним погодбама одређена сума новаца,