Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

· ХХЕГ САСТАНАЋ држан 10. марта 1899. год.

Били су: подпредседник г. Јован Максимовић, чланови: г. г. Коста Глишић, Стева У. Ђорђевић, Дим. Соколовић, Раша Митровић, Мих. Сретеновић и Гвозд. Јовановић.

|

Прочитани су и примљени записници 99, и 28. састанка.

Цц

Чита се молба г. Милутина Ралетића, учит. у Даросави, којом моли, да му се да ванредна помоћ, Уз молбу прилаже и акт Управе збора колубарског, као мишљење, да, му треба дати помоћ.

По овој молби решено је: да се г. Ралетићу изда ванредна. помоћ у 50 д. :

Ш

Управа таковског учит. збора извештава Гл. Одб. да је пр. год. у почетку јула збор изабрао чланове за учит, скупштину и, да им је том приликом решењем дато но 80 д. на име попутнине,. ну сад Контролни Одбор не признаје тај издатак наводећи, да, збор није имао право решавати после 80. јуна, и моли Гл. Одбор да. он реши ову ствар, је ли збор имао право решавати или не2

Главни Одбор расмотривши овај акт, мишљења је, да је решење зборско правилно, и да изасланици имају право на попутлину. — (0) овом известити Управу зборску.

ТУ

Чита се писмо удружене српске париске омладине, којим моле:: УАР) пр р да им се шаље лист „Учитељ“ за, њихову књижницу, и да их извести по којој цени.

Решено : да им се шаље лист бесплално.

у

Чита се писмо Министарства, Просвете, којим се тражи извештај: шта је урадио до сада Гл. Одбор односно прикупљања предмета за париску изложбу у 1900 год.

По овом решено је: да се извести министарство, да је Гл. Одбор прикупио неке предмете, у колико је могао и да ће их послати изложбеном одбору. :

УЧИТЕЉ 57