Učitelj

948 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

Решено: да се тражи извештај од управе: да ли је г. Глишић положио другу половину чланског улога, и да пошаље његову молбу, којом тражи помоћ, па ће по том Гл, Одбор донети своје решење по истој. ПИ

М

Чита се писмо г. Ђоке Анастасијевића којим нуди, да му Гл. Одбор откупи 65 комплета књиге: Историја цивилизације у Енглеској у преводу г. Боже Кнежевића, проф. за. 220 д. и да му од тих новаца изда сад 120 д. а остатак доцније.

Пошто Главни Одбор Учит. Удружења има и сувише својих издања нераспродатих, и пошто има уверења, да учитељи у данашњим приликама нису у могућности набавити ову доста скупу књигу, то Гл. Одбор није могао усвојити ову молбу.

О овом известити г. Ђоку и књиге му вратити,

у

Благајник и уредник реферишу, да су тражили од овд. штампара да поднесу своје понуде, по којој ће цени оштампати дело: „Бићеш раденица“ у одређеном броју комада и на одређеној хартији, и да бу добили понуде од неких, па их подносе Одбору да види: како цену тако и каквоћу артије, и изабере: на којој-ће се хартији штампати и са којом ценом.

Пошто није поднела понуду и Државна штампарија, а тражена јој је, то је остављено благајнику и уреднику да они сутра изаберу, пошто се нада да ће и она дотле послати понуду. О ре зудтату да известе, само, Гл. Одбор.

УП

Благајник пита: хоће ли претплатити „Учитељ. Удружење“ на „Забавник“ Књижевне Задруге, пошто је оно добротвор исте.

Решено: да претплати Удружење на „Забавник“ и књиге уведе: у списак дружинске књижнице.

Са овим је састанак закључен.

| Подпредседник Пословођа ; Гл. Одб. Учитељ. Удружења | Гвозден Јовановић Јов. Максимовић