Učitelj

61

6.

У низу административног рада Главнога Одбора најважнија је израда новога наставнога програма. Веома смо захвални г. Љуб. М. Давидовићу, бив. мин. просвете, што је, тражећи мишљење Гл. Одбора о наставном програму, први од г.г. министара званично признао: да је неопходно потребно да се израда наставног програма повери учишељсшву, ако се жели да се до ваљанога програма дође.

Ћ Рад Главног Одбора, који се односи на напредак народне културе и јачању националних веза само је за похвалу и одобравање.

8.

У овој години Удружење је изгубило највећега члана свога, пок. Јанка Веселиновића. Удружење се никад не може одужити покојнику, али да своју тугу ублажимо и признањем Јанковог рада видно истакнемо, предлажемо Главном Одбору да нађе начини средства, те да му се споменик подигне. Скупштину молимо да узвикне:

Вечна слава бесмртноме Јанку!

5 Рад Надзорног Одбора само је рад пун савесности, што сведочи често прегледање и свестрано чување дружинске имовине.

10.

Рад оба Одбора био је онакав, какав су чланови ХХЛ Учит. Скупштине замишљали, кад су их одликовали својим поверењем. Стога молимо Скупштину, да члановима Главног и Надз. Одбора ода заслужно признање на њиховом раду, и да им прими рачуне и изда разрешницу.

Известилац, Председник изв. одбора, Драг. Д. Пешковић Васа Урошевић

Чланови:

Дим. М. Илић, Љуб. В. Јанковић и Груј. Аџемовић.