Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 279

ПР САСТАНАК Главног Одбора Учит. Удружења од 12. августа 1908. год.

Били су: Ур Благојевић, Груј. Аџемовић, Дим. Н. Лазаревић, Милут. Станковић, Мих. Милошевић, Мих. Станојевић, Жив. Радосављевић, Живко Јовановић, Петар А. Лукић, Стева Ђорђевић и Станиша Станишић.

ХМ

Секретар чита записник И састанка, у коме се приметило, да су одлуке под тачкама ХГ, ХИ и ХШ незгодно стилизоване, те је одлучено: да се све те три тачке згодније стилизују и на дотичном месту у записник уведу. |

ХМ]

Председник напомиње да би за чланове Удружења било врло корисно, кад би могли имати повластице на срп. државним железницама, што је прихваћено и по томе решено: да то покушају издејствовати г. г. Мих. Милошевић, Мих. Станојевић, Живко Јовановић, Станиша Станишићи Стева Ђорђевић, који ће и тога ради обратити г. министру грађевине молбом. :

ХУП

По предусретљивом пријему Глав. Одбора од стране г. министра просвете истакнут је предлог: да се понаособ напишу молбе о сваком предмету, о ком се код г. министра конферисало, као: о пансионату, музеју. издржавању школа, даљем усавршавању учитеља и др., па да се поднесу г. министру на даљи његов рад. По овој је ствари решено: да те молбе напишу: г.Г. Светислав ЛПоповић, Станиша Станишић, Живко Јовановић и Михаило Стано-

јевић, узев сваки по један предмет на израду. ХУШ

Михаило Станојевић, уредник „Учитеља“ пита: у колико ће примерака штампати дружински орган, као и коме ће га разаслати, те је одлучено: да се „Учитељ“ штампа у 1200 примерака и разашље свима претплатницима који су досад уредно плаћали с напоменом: да сваки врати 1 свеску, ако је не би хтео примати.

ХХ

Председник чита извештај Одбора, који је одређен за преглед рачуна о приходима и расходима од концерта и Биографа, који су приређени за време Учит. Скупштине у корист Удружења. Тај Одбор је констатовао, да је од концерта било 356 дин. чистог.