Učitelj

278. УЧИТЕЉ

грађења овога накнадног распореда, сврати пажњу на молбе учитеља, који имају породичне потребе због школовања деце и, ако они као кандидати буду одлични, требало би да увек буду пречи од одличних кандидата, који тих потреба немају.

ХИ

Председник напомиње: «ако је овогод. скупштина решила, да се Живојину Радосављевићу изда из касе Учит. Удружења 200 динара, као помоћ — по могућству — да би могао продужити своје даље студије у Јени

По дужем обавештавању по овом предмету решено је једногласно: да се Жики изда поменута помоћ из буџет. партије „за непредвиђенс трошкове“.

ХШ

Прочитан је акт, који упућује Учит. Удружењу г. Димитрије Путниковић, овд. учитељ, којим моли Удружење, да прима прилоге, који би стизали за „Учитељски дом у Врњцима“, који је српско учитељство намернс тамо подићи.

"Пошто Глав. Одбор сматра као своју дужност, да се овој молби одазове, то је одлучио: да се ова понуда прими и да се прилози, за тај циљ, примају и чувају у Удружењу, а кад томе друштву новац од прилога буде затребао, за откуп земљишта за тај дом, да му се изда, а доцније, ако се буде тражила опет услуга Удружења, онда ступити с тим друштвом у. преговоре о условима под којима ће се тај новац примати и чувати.

Акта по овој ствари чуваће се — као поверена, у архиви Удружења, која ће им се на тражење издати.

ХМ

Мих. Милошевић тражи, да се одргде редовне, недељне седнице, као што их је Глав. Одбор и досао држао.

По овој стари одлучено је: да се редовне — недељне седнице држе као и досад сваке субоше после школ. времена, — а занредне кад су потребне на позив председништва.

» _ Овим је састанак закључен.

Секретар, Председник Петар 8. Лукић Урош Благојевић П. председник, Ђорђе Јовановић.

Чланови : Фвет. 6. Поповић, Мих. Л. Милошевић, бт. 6. Станишаћ, Жив. Јовановић, Груј. Аџемовић, Мих. М. Станојевић. и ћнт. М. Стојиљковић