Učitelj

398 ; УЧИТЕЉ

НП. Пуноглавца.

Средства. ЖКаба у шпиритусу препарована с отвореним устима. 2 Пуноглавац. П. Слике.

Припрема. Који музиканти живе у бариз (Жаба). Шта знате причати сами о жаби» Кад се чује крекет жаба Како крекећу # Кад идете по стази шта вас оно у вече око ногу изненадиг Зашто жаба, скаче % (Бега) Кад сте близу воде шта чујете да бућне у воду: Коме служе жабе за највећу сластг Ко је видео сасвим

малу жабу: Шта има она што велика жаба нема“ (Репић) Какве је

боје жаба % Колико пма ногу # Каква су јој уста г (Врло широка).

2. Излагање. „Каба као ревносан ловац.

Чиме се храни жаба % (Црвићима пужићима, мушицама, бубицама итд.)

Каква је аљина њена по боји“ Ко још таку зелену аљину има; (Ловац). Зашто ловци праве баш зелене хаљине2 (Да има боју лишћа, шуме). А жаби откуд зелена боја Каква је њена околина. по боји; Да ли је увек околива жабе таке боје (Није, мења се). А да ли се мења и боја жабље хаљине (Коже)2 Мења се. Прва јој је кожа зелена, доцније кад трава пожути дође жућа и кожа жабина.

Кад жаба хоће да лови намести се на обалу, али не далеко

од воде, и сакрије у заседу. Баш као и ловац. Да ли се ловац

да лако приметити % За што; Тако и жаба. И њени је хаљина зелена или боје која је и у околине њене. Чиме се још жаба може користити кад чека лов да је не примете (Тело јој је широко а пљоште па прилегне).

Животиње које она хоће да хвата врло тихо се покрећу. Која јој чула стога морају бити оштто развијена (слух и вид).

Покажите где су уши. Имају ли оне ушне шкољке% Како је то код пса Сад посматрајте очи. (Велике и округле) [044 су као испале из главе. Такве очи кажемо — буљавеј. Кад опави жаба какву мушицу, црва, пужића или тако што скочи за њим. Какве су јој задње ноге; Откуда јој те задње ноге да су дуже. (Непрестано се одупире на њих и скаче) Шчиме она шчепава, животињу г (Својом губицом). Жваће ли храну. (Не, гута целу пелцату). Дакле шта она не треба у устима да имаг (зубе) Гледајте сад у уста ове жабе и пазите да ли има зуба или не (Доле нема нимало а горе много. Али су врло ситни - личе на чекиње).