Učitelj

ПЕДАГОШКА БИБЛИОГРАФИЈА 427

1851.

Аноним. Србска историја за. осн. срб. школе. Пр. и од. ше. ком. ц. 1 грош. Б. Књигопеч. Књ. Србског. Стр, 48 у 160,

Бранковић, Коста. Мисловловље пли логика за првогодишњеслушатеље мудрословља, у лицеуму књажевства Србског. Израдио. Коста Бранковић професор философије итд. (Прегледано и одобрено школском комисиом). Беог. при књигоп. Књ. Србског. 52 стр. 16. и 301.

Крптиковао А. Васиљевић у Тргов. новинама 1861. итд.

Вукосављевић, Јован. Обширна трговачка рачуница Беог. при књигоп. Књ. Србског. стр. 158. л. 6 на 4".

Драгосављевић, Адам. Немачка грамашиха за децу и за свакога, који је рад немачки језик из књига да научи. Од Адама Драгосављевића 1833. по други пут печатана. Пешта. Типогр. Вас. Козме. стр. 151. 80.

Ђурковић, Јевђеније. Мала немачка граматика за, Србе издао: Јевђеније Ђурковић краг. свјетником. Пешта, штамп. код В с. Козме. л. 2 стр. 100 на 980.

Исаиловић, Дим. Лапинска грамашика за учећу се младеж у гимназији и полугимнавијама. књ. Србије. Прегл. и одобр. шк. комис. Беог. При књигоп. књ. Орб, стр. 423. 8".

Јовановић, Евђеније. Грамалика церковпо славјанскаго језика Сочинение Евгенија Јовановића правосл. епископа Карловачкаго (Крлациа). Виена. Издао Алберт А. Венедикт књигопродавац славјански. Тип. арменскаго Монастирјем на 80 3 л. 375 стр. ;

Нодношена је друштву срп, словесности, да је она пада, и суд је испао повољно, са знатном хвалом; а одбијена, је за то, што не иде у друштвени програм, који се тиче чисто српског језика“ Види Срб. нов. 1849. стр. 43. итд.

Станиша 6. Станишић, учитељ

ПОУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА

~ 1.

Наставници народних школа, који су на предлог комисије за грађење учишељског распореда, постављени за насшавнике у извесном месту, не могу биши премештени у друго место, осим. по молби, стечајем, за казну или по службеној пошреби.

Н. Н. учитољ премештен је путем стечаја са својом женом из К. у град Сталаћ среза ражањеског, на основу чл. 85 и 85. зак.