Učitelj

БЕЛЕШКЕ 541

архитекте; другом наградом од 150 динара рад Владимира Поповића, архитекте и трећом наградом од 100 динара рад Јована Станојевића, архитекте. Сви ови радови остаће својина министарства просвете.

На предлог оцењивачкога суда министар је наредио, да се сви пријављени радови изложе у дворници за цртање треће београдске гимназије. Изложба, Ће бити отворена у четвртак 24. ов. мес. и трајаће до понедеоника 28. ов. мес. Походиоцима изложбе биће приступан и извештај оцењивачкога суда.

ж

Награде учитеља за рад у продужним школама. — На основи чл. 40 закона о народним школама. а према извештајима окружних школ. одбора г. Министар просвете одлучио је, да сеза рад у продужним школама и за неписмене награде ови учитељи-це:

У београдском округу: Радисав Стојановић, учитељ у Пиносави, са 100 дин; У ваљевском округу: Миливоје Никићевић, учит. у Котешици, са 90дин;; у врањском округу: Урош Здравковић, учит. у Округлици на Власини, са. 30 дин. Живорад Поповић, учит. у Белишеву са 50 дин; Јован Ристић, учит. у Прибоју, са 95 д.; Костадин Јовановић, уз. у Стублу, са 75 дин; Мирко Поповић, уч. у Тибужду, са 115 дин. У крагујевачком округу: Гг. Радован Лазаревић, уч. у Јовановцу, са 215 д.; Ружица Јоковићева, уч. у Чумићу, са 105 д. Драгиња Мишићева, уч. у Чумићу, са 105 дин; Махаило Јанковић, уч. у Жабарима, (за рад у продужној школи у Ждрелу, окр. пож.), са 50 дин. У моравском округу: Гг. Жарко Зечевић, уч. и Бранислав Коруновић, свештеник у Војсци, са 50 дин. Ђура Димитријевић, уч. у. Бобови, са 5 дин. Ђорђе Медурић, уч. у Тропошу — д,; Станиша Коруновић, уч. у Крушару, са 65 дин; Живка Милутиновићева, уч. у Катуну, за рад у школи за неписмене у Церовцу окр. крагујев. са 85 дин. У нишком округу: Гг. Милан Цветковић, уч. у Дугом-Пољу са 120 дин; Јован Ивановић, уч. у Корману са 125 дин; Глигорије Крушевчанин. уч. у Грејачу (за рад у продуж. школи у М. Иванчи окр. беогр.) са 130 д,; Јован П. Јовић, уч. у Врћеновици (за рад у продуж. школи у Баничину), са 30 дин; У пирошском округу: Гг. Владимир Николић, уч. у Гњилану са 80 дин.; Светозар Ценић, учит. у Добром Долу са 20 дин. У подринском округу: Гт. Милоје Поповић, учит. у Бадовинцима, са 45 дин; Милош Дукић, уч. у Глоговцу са. 25 дин; Љубомир Ракић. уч. у Змињаку са 45 дин; Никола Јањић, учит. у Клењу са 20 дин. Милан Дачић, уч. и Даница СОпасићева уч.-ца у Прњавору са 80 дин.; Драгутин Лаушевић, уч. у Црној-Бари са 40 дин; Љубомир Шопаловић уч. у Варни са 80 дин; Милосав Јовановић, уч. у Добрићу са 50 дин.; Михаило Ерић, уч. у Драгињу са 850 дин; Михаило Дрињаковић, уч. у Каменици са 20 дин. Милорад Даниловић, уч. у Коцељеви са 30 дин.; Јован Илић. свештенвик у Дубљу са 150 дин. У пожаревачком овжругу: Гг. Петар Ђорђевић, уч. у Братинцу са 85 дин.; Владимир Сотировић.ну уч, у Дрмну са 50 дин.; Павле Николић, уч. у Бубушници са 70 дин. Никола Стојановић, уч. у Вел. Поповцу са 165 дин.; Драгољуб Атанацковић, уч. у Трњану са 30 дин. Милош Јаношевић, уч. у Милатовцу са 240 дин.; Јаков Лучић, УУ Жагубици (пређе у Милатовцу) са 225 дин. Никола Гугулета, уч. у Ћовдину са 115 дин; Васа В. Томић, уч. у Мишљеновцу са 45 дин; Миљко Јовановић, уч, у Турији са 45 дин; 7 смедеревском округу: Жив. Говедаровић, уч. у Баничини са 30 дин.; Никола Ристовић, уч. у Добром Долу са 45 д.; Арсеније Шијаковић, Веселин Отаматовић и

35%