Učitelj

74 5 УЧИТЕЉ

новићева, Василија П. Стојановићка, Крста Јонић, Стеван Ђорђевић, Петар Ђурић, Стојадин Петровић и Жив. Јовановић.

1. Прочитани су и примљени записници ХХУШ и ХХЛХ седнице Главног Одбора.

2. По писму Врањског Учитељ. Друштва одлучено је:

Да Ђорђе Којић обавести чланове скупштинског одбора за молбе — да г. Николи К. Поповићу учитељу треба уважити године учитељске службе проведене у Старој Србији, и да их замоли да се та његова молба изнесе пред скупштину ове сесије.

3. Прочитано је писмо Задруге за Подизање Зграда о избору ужег одбора од чланова Управе те Задруге за преговоре са Управом Учитељ. Удружења за откуп куће удружења.

Главни Одбор прима к знању.

4. Потпредседник и секретар реферишу Главном Одбору да су прочитали правила Обласног Учитељ. Збора за град Чачак и срез Трнавски, па су нашли да су ова правила у сагласности са правилима удружења.

Главни Одбор одобрава ова правила Чачанског О. Уч. Збора с тим, да 11 члан треба изменити тако да се у случају престанка овога друштва сва новчана имаовина преда на чување благајни Учитељ. Удружења.

7. По предлогу Мих. Станојевића решено је: Да се за дружинску читаоницу набаве и исплате педагошки часописи: Пешвсће Зећше и Редасоозсће Денипое.

8. Како у књижници удружења нема комплета Учитеља за све прошле године одлучено је:

Да Мих. Станојевић откупи од Госпође пок. Дим. Путниковића оне комплете Учитеља којих нема у дружинској књижници, као и књиге од вредности за учитеље — ако их нема у књижници.

9. По тражењу управника телефонске централе решено је:

_ Да благајник изда из касе удружења 60 динара на име претплате за дружински телефон,

10. Ради дефинитивне одлуке о пројекту закона о народним школама одлучено је:

Да се 8. ов. мес. у 5'//5 час. по подне одржи седница Управе

Удружења. Овим је седница закључена. Секретар, 5 Председник Главног Одбора, · Жив. Јовановић. Урош Благојевић.

ЗАПИСНИК УШ СЕДНИЦЕ Управе Учитељ. Удружења. 8. марта 1911. год.

Били су: Урош Благојевић, Илија Радосављевић, Мих. Стевановић, Савка Радичевићева, Василија П. Стојановића, Стеван Ђорђевић, Мих. Станојевић, Крста Јонић, Димитрије Пауновић, Мих.