Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 75:

Сретеновић, Гвозден Јовановић, Светозар Живковић, Милутин Радоњић, Ђ. Којић, Мих. Милошевић, Милија Луковић, Недељко. Игњатовић, Жив. Јовановић.

· 1. Прочитан је и примљен записник УП седнице Управе Учитељ. Удружења.

2. Изабрани чланови реферишу Управи:

1. Да у Дом треба поставити пећи од каљева у веће просторије, а у мање од гвожђа и то боље (ирског система), а мање обичне гвоздене у собе за млађе;

2. Да у сутерену буду 2 пећи ирске црне и 4 обичне гвоздене; шпархерд зидан за кухињу. У партеру да буду две пећи од каљева боља, 6 пећи ирских емаљираних, једна црна обична гвоздена. На првом спрату: 4 пећи од каљева, две ирске црне, 4 ирске емаљиране и 2 обичне гвоздене. На другом спрату: 5 пећи од каљева, једна ирска емаљирана, 2 ирске црне и једна обична гвоздена.

Управа је саслушала овај реферат, који је израђен у споразуму са надзорним инжињером, па је решила:

Да се поставе онакве и онолико пећи, какве су и колико предложене у реферату.

За набавку пећи да води преговоре са лиферантима надзорни инжињер с тим, да не утврђује погодбу ни с једним, док о томе Управа не донесе дефинитивну одлуку.

3. Исти чланови реферишу Управи да она не може да се упушта о величини и квалитету сијалица и осталога што је потребно за водовод, но је потребно да се и то остави надзорном инжињеру — да нађе инсталаторе и да с њима води преговоре, па да и то саопшти Управи на коначну одлуку.

Управа је у свему усвојила ово мишљење.

4. На данашњој седници Управе одлучено је:

1. Да се кућа Учитељ. Удружења у ул. Кнегиње Љубице прода Задрузи за Подизање Зграда за цену од седамдесет (70000) хиљада динара, и то: 40000 динара у злату и 30000 дин. у сребру;

2. Да удружење плати све преносне трошкове;

3. Ако Задруга прими дуг удружења код Управе Фондова у суми од 40000 динара у злату, онда ће она положити удружењу остатак у суми од 30000 динара сребра:

4. Да у име удружења, према правилима, пренос тапије изврше председник удружења. Урош Благојевић и благајник Стеван

У. Ђорђевић. Овим је седница закључена. Председник Надзорног Одбора, Председник Главног Одбора, И. Радосављевић. Урош Благојевић.

Секретар, „Жив. Јовановић.