Učitelj

878 УЧИТЕЉ

Управа одобрава овај издатак.

15. По предлогу уредника и експедитора одобрено је благајнику да изда 40 дин. на име поклона о новој години слагачима и. писмоношама.

Овим је седница закључена.

Председник Надзорног Одбора, Председник Главног Одбора,

Илија Радосављевић. Урош Благојевић. Секретар, . „Жив. Јовановић.

ЗАПИСНИК ХХХ СЕДНИЦЕ

Управе Учитељског Удружења. 8. јануара 1912. год. 1

Били су: Урош Благојевић, Ил. Радосављевић, Дим. Соколо- вић, Мих. Милошевић, Мих. М. Стевановић, Јов. Вуксановић, Ант. Младеновић, Ант. Стојиљковић, Милева Антоновићева, П. Ђурић, Вој. Шумкарац, Светоз. Живковић, Милор. Ђукановић, Ник. Михаиловић, Ђорђе Којић, Мил. Станковић, Стев. Јовановић, Васа Симић, Мих. Сретеновић и Жив. Јовановић. | 1. Прочитан је записник ХХУШ. седнице Управе Удружења.

После ситнијих исправака Управа је примила записник.

2. Прочитана је оставка секретара Глав. Одбора који изјављује да оставку подноси зато што су се административни послови јако увећали, и што не може под досадањим условима отправљати.

" Управа је констатовала: да је заиста административан посао јако увећан и да ће се радо на остваривању учитељских захтева, према одлуци ванредне Учитељске Скупштине, још више увећати. Стога решава да се секретару укаже помоћ у раду кад год се послови нагомилају и да управа предложи идућој Учитељској Скуп- | штини да одреди секретару особену награду за много увећани рад А у овој години. : 5

После ове одлуке секретар је изјавио да повлачи своју оставку.

3. Прочитан је извештај Мих. М. Стевановића о изради и постављању пећи у Дому.

Управа је одлучила да се г. Баганцу који је пећи постављао у Дому, исплати за пећи остатак у 500 д. тек онда, када све пећи поправе и доведу у ред по примедбама известиоца.

4, По молби Дим. Милићевића учитеља: да му се приме у Дом двоје деце само на становање по цени од 20 дин. месечно, или да му се прими једно дете у интернат за 30. динара месечно, — решено је: |

По правилима Учитељског Дома не могу се примати деца само на становање, а за једно дете у интернату одређена је цена од 40 динара месечно.

5. Управник Дома чита извештај о пансионату у Дому и предлаже да се изврше нужне набавке и оправке у пансионату, стим