Učitelj

УЧИТЕЉ 407

Ову заставу и то књижевно народно благо пали другови ваши у борби за ослобођење поробљење браће оставили су у аманет вама са уверењем, да ћете ви, под ту заставу скупљати са свих страна млађану Српчад и под окриљем и благословом Св. Саве одушевљавати их и спремати за довршење великог дела ослобођења и ујединења васколиког српског народа.

Одавајући дубоку пошту сенима изгинулих и за време ратова умрлих српских учитеља, за чије се душе молимо Оцу небесном, ја вас као свештеник српске народне и просветне цркве, која ни једним актом није ометала развитак српске школе и српског учитељства, већ је исте искрено помагала и као нежна мајка радовала се успеху деце своје — српских учитеља, дакле, као свештеник такве цркве, ја вас молим узнесимо топлу молитву Оцу небесном за покој племенитих душа изгинулих и умрлих другова ваших за веру, Краља Отаџбину и слободу поробљене браће наше: И Св. молитвама придружимо усклик вечна им памјат и слава им !

ШТАМПАРИЈА „Доситије ОБРАДОВИЋ“, Кнегиње ЈЊУБИЦЕ ТУЛИЦА БРОЈ 6. БЕОГРАД Димитрија ГАВРИЛОВИЋА (ПрЕЂЕГА: М. СТАНОЈЕВИЋ) 5