Učitelj

254 Учитељ

1 и зуети 560 мато 1 Сиито 1 Таталја се паба опда Биш акНупа + гдгама. Хауој пе Кеђа да биде гобђа 8 рак уапну.зап.

Џероја, Која зе ган зата ха зеђе, сиђ зе и зпомта, 1ерога Који талдто 1 пајадто пи зјуагпозн, розтаје хадомоцзуо џ пазет. ДуОШ.

6 конко убе укшто Јероји зупда: и рпгоф, и Луобц Код одгазић 1 Код десе, ц гади 1 одтоги, и зроџабпјет 1 ипшта5пјет зуеш пазет — и [оНко ме ирогпајето пи затора Вога, јег зе Мјесоуо ђоХапзко заугзепзгуо осједа и зуети 510 је з#уопо.

Мазрпапје 1 гагмјапје Татамје дакје зазгон 5е и #оте: ргуо,. да зе памкајато да мафто опи Терош: ! Кгазо Који је Вог ргозио зупда: па пеби, хепуи ! тоги, па (еџ пазет ! и ди пазој; и Луоји, дгиупџ 1 штебиозн; дгисо, да 1 запи зуагато Дероћц, Као 50 ји је ! Вос чуопо, да (ел то замгзепуц и зуети 50 бнито, да пизшто замезтије, да сомопто 1#астје 1 15 је, да ДИмто 2дгамје 1 да имек. Јеро хаугито зуе 510 роспето. Пте сето [ес Џиђау ргета опој ђоХапзкој Јерон Која је зупда 11 зуети ра 1 и пата. ЏО пабет Жуоји нтасето једпо «50 2а00мођафуо, 1 510 ме згапто, ДМуоф се пат 2 Богани а пе 510таи, јег сето ц зуети падган |и БоХапзки Шибау, Која се птаз зуе м15е рприхаман Цифшта 1 Воги. 5сигд.

ПСИХОЛОГИЈА ЖЕЉЕ И РАДЊЕ

(Воља и дело)

ЈЕ. Мојман.

х

Свршетак. —

Са психичке стране елементи ових 'Иоцеса асоцијгције увек су истоврсни: то су све интелектуглни елементи, пошто ми и осећања схватамо као стапање органских осећаја. Али са физичке стране асоцирају се при том сензитивни и моторни процеси, дакле „разноврсни“ процеси. Тиме се пак ништа не мењају услови асоцијације и репродукције, јер до сада нисмо имали ниједног разлога да примимо, да асоцијација сензитивних и моторних инервационих процеса подлежи другим условима, него што подлежи асоцијација сензитивних или моторних про-