Učitelj

ћу ~ —

Библиографија 431

сти и за ширење једне здраве, свесне циља културе уметничке. Она није само за ученике писана већ се осврће и на оне који стварају и на оне који уче, којима то може хиљадострука под-

стицаја дати.

БИБЛИОГРАФИЈА

Јелена Лазаревићева. Црна Гора. Белешке с пута у септембру и октобру 1920 год. Београд 1921 г. Цена 6 д. С. 87.

Мирко Бајић Из наше градине Београд 1931. Цена 6 дин. Препоручујемо ове лепе приче једнога од наших угледних школ. радника чије се име крије под псевдонимом.

Др. Чед. Марјановић. Избацивање веронауке из наших тимназија. Београд 1921 г. Ова расправа садржи прву књигу Библиотеке савремених религиозно моралних питања, коју уреЂује писац г, Марјановић проф.

Сатшо Гисета. Азпета, po staroj preradi. Knjižara Z. V.

Мазјса 7астеђ 1922. Цена 10 дин.

К. Петровић. Разговор о земљи и васиони. Београд. 1921 год. Цена 12 дин. Препоручујемо и ову лепу књигу, у којој су врло популарно изнета знања о земљи и васиони, у у виду разговора.

Просвета календар за год. 1922. Уредио Васа Стајић. Издаје Просвета у Сарајеву и Матица Српска у Н. Саду. Цена није означена.

Чешки педагошки листови. Добили смо ове педагошке листове наше браће Чеха, које препоручујемо нашим учитељима, који владају чешким језиком.

Učiteljski Novinu. Ton. ХХХУТ. Излази у Краљевим Виноградима (Праг) свеска 59. Цена, 32 круне.

Мезник искејек. Год. Х!. Орган чешког учитељског удружења. Излазе у Краљ. Виноградима у Прагу. Таборска ул. бр. 18. Цена за нечланове 35 круне.

Уезник, орган учит. удружења Моравских учитеља. Из-

лази у Брну на Морави. 5%