Učitelj

168 | Учитељ“

слова којих се је латио, те се надамо, да ће наша дечја књижевност поновним покретањем „Зорице“ само добити, чему се искрено радујемо. Претплата се шаље уредништву „Зорице“. Београд — Учит. Дом. Рукописи: Уреднику, такође Учит. Дом.

Лист ће излазити 1 пут месечно,

Годишња цена 10 дин, 1 број стаје 1 динар.

Под насловом Народни Универзитет отпочела је излазити библиотека популарних научних списа. У првој свесци је штампана одлична расправа нашег познатог научника г. Јов. Жујевића: Борба за живот и узајамност. Цена је свесци 3.550 дин. У наредним свескама биће о трусовима од Д-р Св. Радовановића; о венеричним болестима од ДР Х. Хоровица; Српска Македонија од Павла Поповића и о домаћој преради воћа од Бошка Бошковића. HIT

*

· „Српско Косово“ лист за српску омладину и народно | просвећивање, који је, после петог броја, у трећој години свога излажења привремено обуставио излажење, продужиће даље излажење у Скопљу. Претплатна цена му је 72 дин. годишње.

БИБЛИОГРАФИЈА

Јован Цвијић, Балканско- Полуострво и јужнословенске земље. Основи антропогеографије. Књ. 1. Превео с франц. Бор. Дробњаковић проф. Београд 1922. 418 с. Цена 70 дин.

А. Станојевић, Основи науке о роби за ученике тргов. „академија, виших тргов. школа и др. са 28 слика у тексту. Београд 1922.

_јов. Ђ. јовановић, Методика рачунске наставе у народ. школи, друго знатно прерађено и проширено издање Броград 1922 год.

Др Павле Чубровић, Основи педагогије. Београд 1922. Цена 20 дин. | |

Др. В. Младеновић, Основ науке и васпитању. 1922 г.

Роберт Сајдел, с немачког превео Миодраг В. Матић. "Социјално питање школа и учитељства, 2. св. друштвенопросветних питања. Крагујевац 1922. Цена 5 дин.