Učitelj

Педагошки преглед 419

рачунају на свако дете барем 150 четворних стопа (14 квадратних метара). Али, мора се признати да је велики број општина купио таква игралишта да на свако дете долази преко 300 четворних стопа (28 квадратних метара).

Примећује се повећање часова одређених за телесну вежбу. У градовима који су горе поменути, а и у осталим градовима Сједињених Америчких Држава посвећује се дневно 30 минута за телесну вежбу не рачунајући у то одморе и вежбање у сваком разреду које траје барем два минута. Просечно се посвећује телесној вежби у свим општинским школама Сједињених Америчких Држава 20 минута не рачунајући у то одморе и часове посвећене играма.

Град Буфало, установио је за телесне вежбе седмично по четири сата са по 50 минута, Рочестер седмично по 245 минута као редовне часове телесне вежбе, а 90 минута телесне вежбе ван школског времена.

У вишим средњим школама посвећује се телесној вежби обично четири часа седмично (240 минута).

Некоја места одређују телесне вежбе тако, да се оне врше у три периоде по 75 минута, а друга места имају 5 периода са 45 минута.

Народно Педагошко Друштво препоручује у своме годишњем прегледу за 1928. годину да се телесној вежби у средњим школама посвети дневно 60 минута.

Број нарочито спермљених учитеља гимнастике нарастао је за последњих пет година за 300%.

У држави Масачусет порастао је број ових учитеља од 201 до 490 од године 1922. до године 1927. У Западној Виргинији порастао је број учитеља гимнастике за преко 400%. Васпитање ових учитеља знатно је побољшано, јер поједине државе полажу на то нарочиту важност. На средњим школама у Калифорнији тражи се да учитељи гимнастике имају докторску диплому или да су провели на једном од универзитета барем 5 година. Већина учитеља гимнастике има академско образовање. Све учитељске школе продужиле су образовање ових учитеља са две године, колико је до сада трајало, на четири године. Многи од учитеља гимнастике враћају се на универзитете да би добили титулу учитеља гимнастике или доктора гимнастике.

7