Učitelj

534 Раја Моасатт

Поступак. — Реченице из стварне наставе о природи (без написаних угледа).

М Певање

Циљ. — Певање треба да је у заједничким односима са укупном осталом наставом. Наставља се развијање слуха и гласа.

Поступак. — 1) Певање народних песама и песама са народним мелодијама из дечијег живота у школи, код куће и из живота у природи (у вези са осталом наставом).

2) Певање песама са народним мелодијама у вези са дечијим и народним играма и са телесним вежбама.

УТ Телесне вежбе

Циљ. — Телесним вежбама изражавају се разни доживљаји и јача се тело. Код телесних вежби треба нарочито пазити на правилно држање и на физиолошки основане покрете.

Поступак. — У пријатним часовима треба да се задовољи прописани циљ. Тако ће телесне вежбе у тесној вези са осталом наставом развијати телесне и душевне силе.

(Наставиће се)

МЕТОРШКА

О рнапта и тодегтпој пазјам!

= Оа Раје Моасаппа —

Чјуаг рпаија 1 одсоуога розћаја је сета тт рпапјет теодзкос розшрка одкад зе имдејо да зе 2папје пе зНсе азштп ропау апјеп сојохог 2папја. Роггебпо је пази да рнапја ! одаоуоп гизи 1 зада мадпо рнапје тегодзкоса розшрка, зато је зада 1е45[е ротегепо од истеја па исешка. З!апја Нетђапома ЗКкоја, шидаПа зе и пајуесој тел да 1тотаф; хеб пи испејјеућ рнапја; опа је зтатгаја да је уезнпа и розјајјапји рнапја уадија од зућ пазјаушћ уезипа. Опај Кој хпа ртауПпо да рна замјадао је пајтали! део тегодзков розширка, Тако је ђаг пизша зјапја редатозка ргакза. Џ «оте зћуасапји дојегајо зе доПе, да зе ТобоХ уебипот рпапјипа пазјојајо тупа 12 исетука 1 опо сеса и пјети порсе пета. Магосно 5е и јоте, иргауо до зтебпозн, ађгага о рп 1050] профећ! ј05 Тобје зћуасепе #.2у. гагуојпе пазјауе. Џ ргоуадапји Негђагл-СЏегоућ зирпјема пазјојајо зе и рпргам да зе 45Нт иснејеушт ззршуапјет ргоштасе зуе перогпаје геч ! Каге 17 Чапка 11 резписе која лед! 1 Тако зе шезјо етосјопанић уега ротоси Чодуђаја, 1 Фгизћ раћојозћ џета, зЕуагаја пека (ођоХпја рпргаџа Која гије штаја шкакоуе ог-