Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

80. Трговачки уговор између

воза која забрана не би била примењена у исти мах и на све друге народе, изузевши нарочите мере које две земље задржавају да предузму у у пељи јавног здравља или ради ратних догађаја.

Члан MI.

Што се тиче количине, гарантије и наплате увозне и извозне царине а тако и провоза, поHOBOT извоза, магазарине, локалних дажбина, и царинских Формалитета, обе високе стране уговорнице обавезују се да ће једна другој дати ла бе користује сваком повластицом, сваком привилегијом или мањом тариФом, у увозу или извозу артикала који су или који нису поменути у овом уговору које би једна или друга дала трећој којој сили. Исто тако свака олакшица или повластица која би доцније била дата којој трећој сили одмах ће, тим самим, п без икаквих услова важити и за другу страну уговорницу.

Члан УП.

Производи земље или индустрије српске који се увозе у Уједињене Државе Америчке, и производи земље, или индустрије Уједињених Држава који се увозе у Србију, и који су намењени било за унутрашњу потрошњу или за смештај, било за понови извоз или провоз, неће бити подложни другим ни вишим дажбинама. него што их дају производи најповлашћенијег народа.

Члан УПЕ.

Еспапи ма какве природе, који долазе из једне од двеју земаља или улазе у њих, биће узајмице изузети у другој земљи од сваке провозне царине, било да се провозе директно, пли

оф ке