Žena

код нас не почну једаред расправљати та важна питања, и добих одговор, да би така књига у нашем народу тешко пролазила, и да би издавање таквих књига било скопчано са новчаним губитком, Наша културна друштва требала би да ураде нешто у том погледу, и бев сумње ће урадити. Што се тиче „Кене“ она је у томе погледу учинила колико је могла и ишла постепено напред. Ми ћемо од нове године расправљати у већој мери но до сад та пита ња, а надамо се, да ће наше домаћице у већој мери но до сад заузимати се за овај лист, који се труди да буде што више савремен п напредан.

Милица.

МУДРЕ ИЗРЕКЕ. Срамота је саветовати човеку да се угледа на ситног мрава. А двострука срамота, ако и то не може да послуша. | Ж Кад се пастир расрди на своје стадо, онда је још увек боље да то стадо води магарац. = Један је мудрац провео цео век међу мудрима и нашао, да је најпаметније — ћутати. Ж Жаба ће опет у бару, па да је сто пут изнесеш на обалу и посадиш у златну столицу. ж Ако неко није горостас, не мораш га зато сматрати шатуљком.

Ето =

Није могуће из сваког дрвета изрезати свеца. = Иза многих зелених џбунова наћи ћеш змију. ж Кад деца плачу — родитељи су криви. Ж Са децом би требало поступати са пуно обзира, пред«сретљивости, интелигенције, као и са одраслима. Али већина родитеља не уме тако, него мази децу и зато постају деца “ као што се то врло глупаво каже — „неваљала“.