Beogradske novine

Strana 4,

Beograd, nedjelja

Beogradske Novine

20. februara 1916.

Broj 22.

Zavod za posugjivanje filmova i skia:: dište kinematografskih potrebština :: Telefon br. 22-25—Brzojavi: Furtinger, Zagreb. Nudjamo sve kinematografske potrepštine kao Ernemann, Gaumont i Pathć strojeve, našu veliku zalihu (200.000 metara) fiimova. Monopolne šlagere, vesele igre, ratne snimke it.d. 39

Bertliold Goldstein BEOGRAD, Simina ulica 16 koji po naročitom odobrenju c. i kr. vlasti :: otvorio u Beogradu :: izvoznu i uvoznu trgovinu preporučuje za sada svoje usluge za uvoz životnih namirnica i konsumnih artikaia sviju vrsta. Docnije će početi rad i sa izvozom. Za sada treba brzojave i pisma upućivati na adresu BerthoSd Goidstein, Zemun

NAJBOGATIJI U BEOGRADU MODE SALON Ženskih šešira Kr. Milana ul. br. 1f) (idućl B Slaviji“) SIME M. LAZAREVIĆA dobio je novitete za proljet. sezonu i prodaje iste en-gro i na sitno po najnižoj cijeni. g = Saion u vlastitoj kući u dvorištu. - —

Naš neprežaljeni sin jedinac t Borivoje S. Dragović podblagajnik okruga zvečanskog preminuo je poslije kratkog bolovanja u Kosovskoj Mitrovici 24.-I. ov. god., gdje je i privremeno sahranjen. Ovim izvještavamo rodbinu, prijatelje i poznanike moleći ih za tiho saučešće. OŽALOŠĆENI. otac S r e t e n, mati P e r k a Dragović i ostala mnogobrojna lodbina.

Tko traži namještenje, ili treba radne sile, najbolje je, đa oglasi u „Beogradskim Novinama“. Uprava; Čubra uliea br. 3.

Diilasza namisslanie Uoii 50 Ojl-as za poiraztiu radoe snage K i'

■ v/a ir v^rz>v kh i'rretmnu

Agenturska i posrednička radnja Sandor Pollak — NOVI SAD, Ulica Kossuth Lajoš 11,preporućuje svoje prvoklasno komisiono stovarište, kao i svoje prvoklasno posređništvo.

CAROIJELLINEK DR. S. 0. JAMSTVOM Beč I., Deutschmeisterplatz 4 rodužnice: Bodenbach, Budapest, HaJbstadt i Trst preuzitnaju prevoze sviju vrsti u balkanske države. Upute badava.

UTEMELJENO 1862. IVAN WAGNER Preporučuje svoje bogato skladište svakovrsnog rublja za novorogjenčad i odrasle u svim željenim izvedbama. Najbogatije sklađište pamučne i lanene robe. Velika zaliha sviju vrsta pletene robe uvijek je na skladištu. Prvi i najstariji hrvatski zavod za opremanje nevjesta te uregjivanje bolnica, hotela i raznih drugih institucija. Pismene naloge obavljam naisavjesnije brzo i tačno. 35

Od 1. februara prodavati će se „Beogradske Novine“ u Beogradu i u krajevima posjednutim od carskih i kraljevskih četa po cijeni od 4 helera izvan ovih krajeva i to u Hrvatskoj-Slavoniji, Bosni-Hercegovini i Dalmaciji 6 helera a u ostalim zemljama austro-ugarske monarhije i u inostranstvu po cijeni od 10 helera svaki broj. Mjesečna predplata staje za Beograd i posjednute krajeve 50 helera izvan ovih krajeva i to u Hrvatskoj-Slavoniji, Bosni-Hercegovini i Dalmaciji 80 helera a u ostalim zemljama austro-ugarske monarhije i u inozemstvu Kr. 1.20 „Beogradske Novine” izlaziti će i u buduće kao jutarnji list za sada. tri puta nedjeljno: utornikom, četvrtkom i nedjeljom. Uredništvo i uprava „Beogradskih Novlna“.

U moljava se onaj ko je pogrješno uzeo n ručni kofer sa perivoja ovdašnje željeznič stanice noću izmegju 10. i 11. ovog mjes» (28.—29. I. po starom), da mi isti pre zajedno sa stvarima u njemu, ili da ih pre krivićnom odjeljenju ovdašnje c. i kr. polic Tko mi kofer sa stvarima donese ili me izvijc kod kojeg se lica isti sada nalazi, dobiti će od p pisanog pristojnu nagradu sa zahvalnošću. Z. Živadinović Ugao Balkanske—Paisijeve ulice br.

Moja kemi ka ćistiona i bojadisaona od jela, opet je za moje mušieiije ot^orena Anton Kellner Bojadisar i kemički čistilac. BE0GRAD, Zeleni venac br. 14. Tvornica: DUŠANOVAC. KRALJEVA UL. 16.

Cesarsko i kraljevsko policijsko prei sjedništvo. Cijenovnik vožnje I. U gradskom obimu:

Dvopežna kola do 3 lica i i/ 2 sata I< 2. za svaki dalji >/< sata ]. (započeti 1/4 sati računaju se potpuno. Ako je u fiakeru više od tri lica, plaća svako više lice po 0 ..

II Do željezničke, parobrodske stanice i obrat Dvoprežna kola do 3 lica K 3. ako je u fiakeru više od 3 lica za svako više lice „ 0.‘

111. Druge vožnje :

Na 1 /2 dana (7 sati) K 20. Na cio dan (14 snti) , 30 . IV. Vožnje van grada: a) u Zemun, žeijez. stanica K 8.' b) u Zemun, grad 20. c) u Zemun, željez. stanica ili grad i nazad, za 1/2 sata čekanja u Zemunu „ 15 ..

d) Vožnja van grada (izuzimajući Zemun) po pogodbi. V. Čekanje u Beogradu i Zemunu po cij od sata kao pod I. VI. Odredbe za prtliag: Obični ručni putnički prtljag besplatan, za prtljag kod čijaša od komada K 0.1

Vozni red za brodarski saobraćaj izmegju Zemu Oršave i natrag. Nizvodno :

Odlazak

iz

Zemuna

4 prije podne

B

Beograda

500

„ t

Pančeva

6 '"

m

B

Vinče (pristaje

samo

u slučaju

B

Grocke

700

prije podne

B

Smedereva

80

Kevevara (Kovin) 8 21

Dubravica

85 1

s

Baziaš

1000

Gradišta

1035

s

Omoidave

11*0

a

Drenkove

1235

po podne

s

Milanovca

140

Doiazak

u

Oršavu

3'0

. .

Uzvodno

Odlazak iz Oršave

5*

prije podne

Milanovca

740

B •

s

Drenovke

9* ’

B B

a

Omoidave

ll « 1

n B

a

Gradišta

I 2 20 po podne

s

Baziaša

1 «

B •

s

Dubravice

8 B

s

Kevevara

430

B ■

s

Smedereva

5'5

B B

B

Orocke

625

s s

a

Vinče (pristaje samo

u slučaju po

a

Pančove

735 po podne

a

Beograda

8 ^

B ■

Dolazak

u

Zemunu

920

* •

Brodarsko zapovjedništvo