Beogradske opštinske novine

323

Ник. Поиовић, нротдв Мил. Марковић : аа Рад. Драговић: за Станко Петровић: иротив К. Црногорац: иротив Г.1. Јосипо^ић: иротив Тодор Мијамловић: не гласа Јова Илић: не гласа Св^ Воторпћ: нротпн Хајпм Азријел: аа Мнлан Маринковнћ : ва М. Велизарић : за Т. Наумовић : против Настас Крстић: протпв Дим. 'Ворђевпћ : против Мил. Мостић : за Самуил Ппјаде: за Јапаћ Јапковпћ; за Председник Ж. Карабпберовпћ: за. Председник. Гласало је за 11 иротив 10 а 3 су се уздржалп од гласања. Сад, господо, нмамо да свршимо са лицитадијом за цубок. Ова је лицптацнја сада држача н закључена, и, као што мн кажу одборницн који су присуствовалп лицитацпји остала је на Ђ. Ианђелп за 27000 динара М. ВелизариЛ. - Молнм вас г. иредседипче — ви нређосте нреко оне ствари даље, а овде се говорило да треба да се повуче на одговор онај општински чиновпик којп је крив што се дошло д<> оие штете са концеснонарпма за ђубре. Председник. Ја не нримам да је штета већ ту. Штета би било ако бп бпло нродаје онога што смо за осигурање иритисли, на се не би потпуно измирили, а до тога ипје дотнло. М. ВелизариК — Али ииак крив је онај који нма дужност да паплатн аренду сваког месеца па пронусти те је не наплати за читава трн- четнри месеца. 'Го ке може тако да иде. Мп смо овде говорпли о томе п таким подобпим пеуредностпма већ 5—6 нута и нпкад нпсам видео да се да удовлетворења ономе којн Је тражио да се то извпди и да се неуредници казне Не верујем — алн изгледа ми као да се онп заштићују. Председник. То је свршена ствар. Св. БоториГг. Ја трджпм п предлажем да се у пдућој седннци то нитање изнесе као мој нредлог. Мн не смемо вшне трппти такве неуредностп у онштини. Председник. Добро — алн треба да одреднте кога да оценн пма ли штете ? Ов. ЕиториК. И.ма неуредностп — а штета је очевндна, кад смо морали да поиустимо од уговорене цене. Нредседник. Чиновннцп којп у онштннн врше администрацију, међу којима сам и ја, ти одговарају ако пма штете, а ако нема не могу ни да одговарају. К. ГлавиниА. Мн би хтели да се један пут то пречистн: да ли одбор има права п да ли нма начина да контролише оншт. чиновнике да ли они врше своју дужност нлн не врше? — Јер, запста, пз овога што смо вечерас видели да дотичпи чиновнпк нпје вршно своју дужиост, а дају је вршио не би неилаћеиа аренда порасла на 3000 динара, да се мора осигуравати ван кауцпје и другпм имањем арендатора, и не би дошли до тога да одобравамо да се ареидатору смањи уговореиа аренда због његове неснгурпости. Председник. — Алп треба да знате да је овај арендатор имао извесне сметње у своме раду због наредбе полицијске. 1\ ДраговиК. Осим тога овде стојн у уговору да ће арендатор плаћати 12 0 ° интереса ако пе бн на време ноложио аренду, на с тога му се ваљда п пије наплатила ареида I

одма чим пзиђе месец. Тај услов не треба никад стављати п онда се мора нанлатити п неће нико сметп да чека арепдатора. Св. БоториК. Нису ту ништа крпвн услови уговора. Уговор је добар алн се не вршн. По уговору он илаћа 12% интереса на не илаћену аренду кад бн ствар до суда дошла. Председник. О томе ја вам не могу сада датп ннкаква одговора. Изволте изнети предлог иа ћбмо другп пут то нптање етавити на диев. ред а сада вас молим да ндемо даље. Св. БоториК. Мн тражимо да се у пдућој седницн изнесе на диевнп ред то да впдимо које крив за ову штету ц неуредност ? Председник. Ја ћу вам даТи у ндућој' седннци извештај како је ствар текла. Дакле шта рекосте госнодо за цубок.? Усвајате лн тицитацпју илп ие усвајате (Усваја ? се) (Свршиће се)

ОДВОРСКЕ ОДЛУКЕ. У седници 12. ов. мес. оиштински је одбор донео ове одлуие : 1.) — а) да се под тачком д.) (одборске одлуке од 3. ов. мес.) не разуме са.мо откуи земљишта стално потребног ради инсталације водовода, већ да се председништво општине погађа са сонственицима и за закуп оних простора приватне својине који ће општини бити привремено потребни — за врвхме докле се водоводи не награде ; и б.) да се тачка ђ.) исте одлуке има разумети тако : да Финансијски одбор од.мах но избору отпочне свој рад (а не кад се технички нретходни послови водовода сврше) и то не само ради изналаска пзвори, потребних за водоводе, него и за све остале велике поолове онштинске. 2.) Накнадно одлуци прошлс седнице (Бр. 190 изабрапи г. г. Др. М. В. Вујић, Спет. Милојевић, Милутин Ј. Марковић, Свет. Карапешић, Ник Ђорђевић. Јаков Бајлони, Рад. Предић и Ђ. Новаковић, да, као чланови Финансијског одбора, под председништвом ггредседннка опшгипе, проуче и иредложе општинскоме одбору, којим би се средствима и на какав начин Финанснрања могли извршпти водоводи и остали велики послови наше општинеЛ 3.) Да се усвоји лицитација гаса за идућу годину која је остала на Симону Ландау по 34 65 дин. сто килограма, и друга, која је опет на њему остала за пабавку нових и оправку сгарих Фењера и нрибора за осветљење. 4.) Прешао на дпевни ред нреко молбе Марије Ллексићке, да јој су уступи право чишћења димњака под закуп. 5.) Примљен к знањудо грађења, буџета, предлог) тројице одбориика да се стенограФима награда новиси.