Beogradske opštinske novine

ОПШТИНСКЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ. I. После држане лицитације за закуп «Зеленог Венца« под условима које је општински одбор одобрио, добивена је понуна, која ставља општини у изглед много већи приход за закупцу зараду ако се рок закууу определи на дуже нреме и услови у веколико измене. Због тога држаће се 24. ов. мес. понова лицитација за закуп «Зеленог Венца» пред каФаном «код Моруне," и то од 8 — 12 пре и од 3—6 часова по подне. Услови лицитације могу се видети сваког дана у општинском рачуноводству а и на сам дан лицитације. Из седнице суда општ. вар. Београда СБ. 25. Јула 1889 год. II * Општина београдска држаће лицитације за ове годншње набавке: а.) Каецеларнјског материјала 24 Авг. т. г. б.) Гаса за осветлење 25. Авг. т. г. в.) Новн и онравку стари Фењера 26. Авг. г. г. г.) Палидрвца и платна 28. Авг. т. г. д.) Хране за коње пожарне чете 30. Авг. т. г. ђ.) Олова за маркирање меса 31. А г. т. г. Све ове лицитације, држаће се у рачуноводству општинском одређених дана од 8 до 12 ире и од 8 до 6 носле подне. Из седнице 12. Августа 1889. СБр. 9988.

Н А Б А В К А Од добивених понуда за набавку 15 коња за општинску пожарну чету, узети су само два, и има се узети још 13 потпунце здравик и за рад способних коња, који не смеју имати мање од 6 ни више 8 година, и имају бити велики најмање 15 шака. Позивају се сви они, било из Београда или унутрашњости, који имају на продају такве коње од дом&ћег сој а, да се са понудама најдуже до 28 ов. мес. закључно јаве општинскоме Суду. Од стране Суда општине вар. Београда 18 Августа 1889 СБр. 10264.

ПАНАЂУР Тродневнп панађур који је држан сваке године 6, 7 и 8 Октобра у Лозовику укинут је, и по одобрењу г. Министра народпе привреде држаће се ове и сваке идуће године 22, 23 и 24 Августа, на коме ће се продавати стока и сви ово земаљеки производи. Од стране суда општине Лоловичке 16, Августа 1886 Бр. 1428 у Лозовику.

КРАЉЕВСКА СРПСКА АКАДЕМИЈА Српска Краљевска Академија, по тачци 4. члана 56. својега Пословника, расписује награде а најбоље расправе ових адатака, и то: 1. Иа природних наука: Статиграфска. и иалеоито 'оижа, студија. терцијерног земљишта у Тимочној Крајини": 2. Из наука философских : Прикуаљање и објашњавање речи у народном језику за аистрактне аојмове"; 3. Из наука друштвених : „Битка Носовска (15. јуна 1389.) њени узроци и њезине иоследице^" и 4. Из уметности: „Студија о карактерним особинама сриске народне музике; о њеном иостању, развијању иод раЗ ним државним и друштвеним ириликама, као и утицају који су на сриску музику могли имати народи с којима су Срби долазили у додир". Најбољој расправи свакога од ова четири задатка награда је хиљада дипара. Најдужи рок за подношај ових расправа јесте 1. јануар 1890. Доцније ће се обзнанити све Формалности при поднашању ових расправа онако I ако прописује члан 59. Пословннка Академмје 16. марта 1889. у Београду. Члан, застуиник секретара Сраске Краљевске Академије, М. Ђ. МилиЂевиЂ.

КЊИЖЕВНИ 0Г1АСИ,

Штампа се и до 16 авгуота о. год. биће готова ШКОЛИЦА 3А ГРАЂАНСКА ПРАВА И ДУЖНОСТИ ДРУГО ПОПРАВЉЕНО ИЗДАЊЕ ЦЕНА 1 ДИНАР Наруџбине се шаљу потписаноме. 17 Јула 1880 год., у Београду. }А. ЈА. ИИИЋЕВИЂ

влаоник општинл беогрддокд штампано у краљевокој српској државној шгампаријч уредник опдоо хдци-риотић