Beogradske opštinske novine

ГОДИНА VIII.

— 1(57 —

БРОЈ 27

Међу тим наређеио је да се учиие измеие са опим шадлештвима која су се из о Ђур1>еву дну једног преседила у други кварт. Допуштено. Управа монопола дувана допустила је да каФеџије могу од малопродаваца узнмаги н у недељне н иразничне дане гостима препридавати дуван и цигаре.

Исправка. Погрешком слагача у прошлом броју па паставак иззешта ^а фикакси СК8 комЕСИје о ц:нво,.пма за изнршење великнх исслова, ставл>еп је паслов извеш .а^а т ^х^ичкз комиеија о канализацизи.

НАШЕ СЛУЖБЕНЕ ИЗЈАВЕ „Мале Иовине" (бр. 165) погрешиле су у снојој предпоставци, да смо мп превпдели друг) наредбу Уираве вар Б;ограда о продавању ствари, књига, сипса и ио^ина ио \лицама и јавшш местпма, н да смо „иаскрслп" паредбукој« је \кии>та. И саме „Мале Новкне", у белешии свој >ј, казују, ла је управа вароши другом ј .аред6ом „управо о6 и а :ниј .а* кано се пма схватпти прга у погледу ПЈОдахана ковика. Јссмо ли требалп опда да донесемо само нозни.ју иаредбу, а не ирво јсдну, ранпју, па онда другу ? — Другој иаредбп основа лежп у првој, а прва пије нагуОпла своју ваашост у онсме пто дру10М нпје нзмењепо. По томе паш је иоступак нрчвплап, кад смо у прошлом •броју донели ранију, н кад даиас објављујемо познију наредбу управииу. Оволико објаснења биће без сумње довољпо за познату схватљивосу „Малпх Новииа!"

Општинс^е иицитације

У грађевинском оделењу Суда општиие вар. Београда, држаће се следеће усмене лпцитицпје п то: I. На дан 25. тек. мес. од 9 до 12 час. пре иодне за откопаваље «Об[ енове" улице. Кауција 300 динара у готовом новцу, или државнпм папирима. П На даи 25. тек. мес. од 3 до 6 часова по подне за откоиавање шанца на ;Вндпн-капнји. в Ка>ција 140 динара у готовом нивцу пли у државним папирима. Ш. На дап 26. тек. мес. од 9 до 12 час. пре подно за откопавање другог дела „Београдске" улпце. Кауција 1200 дннара у готовом новцу илм у државним напирима. IV. Па дан 26. тек. мес. од В до б чачова по подне за грађење калдрме у делу „В.фшчке" улице, између ж Душанове" и аДон .о-Јованове" улице. Кауција 250 динара у готовом новцу или у државним напирима. V. На дан 13. Јула тек. год. од 9 до 12 час. пре •подне за грађење калдрме у „Узун-Мирковој" и „Ва•сииој" улпци до „Љубичнне" од коцкастог камена. Кауција 12.000 динара.

VI. Па дан 13. Јула тек. год. од 3 до 6 часова по иодпе за гра1)вње калдрме у „Васин! ј" улици од »Љубичние" до „Позгриншог трга" преко „Позоришног трга" и у „Цариградској" улици. Кауција 12 хил,ада динара. УП. Иа дан 12. Јула тек. год. од 9 до 12 сати , по подне за гра1>ење калдрме у „Крал.-Милановој" улици од коцкастог камс на. Клуција 15.00Ј. динара у готовом новцу или у државним папирима. УШ. Па дан 1?. Јула тек. год. носле подне од 3 до 6 сати, за грађењс калдрме у деловима Кнез Михајлово и Крагујевачке улнцо од коцкастог камена. Кауција за део у киез Мпхајловој улици 9.000 динара, а за део у Крагујевачкој улпци 5.500 дипара, у готов >м повцу илн у државиим папирима. Ближи услови по свнма лпцптацпјама, могу се вндитп при гра^евипском оделењу сваког радног дана у време каицеларијско. Сваки лицитант који жели, да се израде коцкасте калдрме прнми, иека најдаље до 4. Јула тек. г. ноднесе неколпко коцака од камена, да би се могао камен нспитати дали се може уиотребити за калдрму. IX. Иа дан 6. Јула тек. год. од 3 до 6 сати пооле подпе, држаће се у гра^евинском одолењу Суда општине вир. Београда, усмена лнцитација за опра.вку свију овдашњнх основних школа. Кауција 7 Г>0 динара у готовом новцу или државним папирима. Блнжи услови могу се видети у грађевииском оделењу сваког радног дана у време канцеларијско. Од стране Судг општиав В1р. Ваограда 20. Јуна 1890. год. Г. Вр. 713. X. Н а дан 28. тек. мес. од 3 до 6 часова по нодне држаће се при гра1,евнпском оделењу Суда општине вар. Веограда усмепа лнцптацнја за оправку коњушаршше у ватрогасној згради. Кауција 1)0 дпнара у готовом новцу или у државним папчрима. Ближи услови могу се видети прл грађевинском оделењу сва ^ог радног дапа у време канцеларијско. Од странв Суда оаштине вар. Веограда22. Јуна 1890 ГВр. 721 Наредба (за држање нред1ета но улицама) Пошто је законом забрањено да се гго улинама и тротоарлма држе предметн који отежавају саобраћај. Унрава в р. Београда позвала је општински Суд да у томе погледу предузмо потребне мере. С тога се на основу § 923. казн. закона ниређује: да у будуће грађанство не износн и не држи на улицама и но тротоарима никакве продмете који отвжавају саобраћај.