Beogradske opštinske novine

ГОДПНА X лаже суду или одбору општинском лица за сва остала места у тим оделењима. Прва плата управнику је 7000 динара, а нарочитом уредбом означиће се доцније, на који ће се начин повишавати. Како ће со морати скоро завести стално и оделење за водоводе, то ће од пријављених нмати првенство онај. који би се могао примити и управе водовода. У томе случају одредиће се управннку особен до/затак плате. За управника примаће се само Србин и то у првом реду онај који је у Србији рођен. Затим мора да је -испунио све захтеве. који се траше од инжињера ири примању у државну службу; да је најмање десет година провео у пракси, и да је потпуно телесно здрав. С тога је сваки дужан уз своју пријаву, прпиожти доказе о месту рођења, о шклаској спреми, о годинама у пракси или служби проведеним и лекарску сведоџбу. Рск за пријаву траје до 20 Марта 1892 год. Од суда општине вар. Београда 13 Фебруара 1892 г- АБр. 2415.

ОПШТИНСКЕ Л.ИДИТАЦИЈЕ I. На дан 17. Фебруара тек. год. од 9 12 сати пре нодне држаће се у канцеларији инжињерског оделења Суда ово оиштинског (у Папђелиној кући иа марвевом тргу) јавне усмене лицитације и то: За грађење друма за везу Крагујевачког са Шабачким друмом. Кауција 1800. II. На дан 18. Фебруара тек. год. од 3—5 сати после подне за довршење калдрме у Душановој улици. Кауција 5000 динара. Ш. На дан 19. Фебруара тек. год. од 3—5 саги после подне за грађење калдрме на палилулском тргу за везу Болничке са Ратарском улицом. Кауција 850 динара. Кауција се полаже у готовом новцу или у државним папирима. Ближи услови, предрачуни планови ситуационих и поиречних профила могу се вудети у канцеларији инжињерског оделнња суда ово општинског (у Панђеловој вући на марвеном тргу) сваког радног дана за време канцеларисво и при лицитацији. Од отране Суда општине вар. Београда 1. фебруара 1892. год. ГБр. 129 е Суд општине вароши Београда на дан 19. Фебруара 1892 год. држаће лицитацију за давање под закуп права за штампање шематизма становника вароши Београта, који ће обухватити државна надлештва и јавие установе: политичка, трговачка занатлијсва привредна верозавонсва и хумани-

— 65 /\ \ЛЛ' \/\Л/- -./ч/ч/ тарна удружења; власпике зграда (кућа) I по улицима и стаповнике вароши Београда. Днцитација ће се држати у рачуноводсгву суда општ. Београд. од 8 до 12 цре и од 2 до 5 после подне у воЈе ће се време и завључити. Кауцију полажу српсви грађани 400 а страни поданици 800 дин. у готовом новцу или у државним папирима од вредности. Услови ове лицитације могу се видети пре а и на дан лицитације. Из рачународства суда ошптине вароши Београда 7. Фебруара 1892 год. СБр. 2165.

Суд општпне иар. Београда продаваће путем јавне лицитације, а за наплату својих потрзживања од Морена Албахари, Руже Табаковић, Петра ЈеФремовића и Паума А. Николић>, ове лозове, што су у кауцију а за изпртење својих обавезл положили, и т I: Морена Албахари 8 ком. лозова лутрмских 3°| 0 под сер. 3910 бр, 33; сер. 4'25 бр. 2, 3 и 4; сер. 4126 бр. 4; сер. 6255 бр. 33 34 и 35. Руже Табаковић 12 ком. лозова лутриских 5°| 0 под сер. 6554 бр. 18; < ер 4031 бр. 38; сер. 4203 бр. 46; сер. 4276 бр. 36; сер. 4340 бр. 37; 38; сер. 3329 бр. 25; сер. 2767 бр. 5; сер. 1415 бр. 34; сер. 469 бр. 25; сер. 2334 бр. 37; сер. 3181 бр. 26. Петра ЈеФремовчћа 1 лоз лутриски 3°ј 0 под сер. 6333 бр. 28. Наума А Н колића 2 лоза лутриска 3°| 0 под сер. 3915 бр. 17 и 18. Продаја ће се вршити на дан 2. Мар га 1892 г. од 2—5 сахати по подне, у депозитном оделењу општине београдске. Од Суда општине вар. Београда 11 фебруара 1892 год. СБр. 2251. 2252, 2253, 2254. У грађевпнском оделењу Суда опгптине вар. Бсограда(у Пан^елиној кући на марвеној пијаци) држаће се слодеће усмене лицитације и то: I. На дан 26 тек. мес. од 9 до 12 сати пре подне за набавку 4000 квадратнлх метара тротоарских плоча. Кауција 4000 динара у готовом новцу или у државним папирима. II. На дан 27 тек. мес. од 2 до 5 сати после подне за израду 93 коњских и 134 воловских кола шлребних за комору. Кауција 7900 динарау готовом новцу или у државним папирима. Ближи условч, предрачуни и планови могу се видети у помснутој канцеларији сваког ^радног [дана за време канцеларијско и при лицитацији. Од стране Суда општине вароши Београда ' ГБр. 194 и 195. 13. фебруара 1892 год. у Београду. ВОРЈ 8. ВАНРЕДНИ САСТАНАК ОДБОРА ОИШТИНЕ БЕОГРАДСКЕ (ио С1КНОГГДФСКИМ велвшкама) држан 3. Фебруара 1892 год. у Бзограду.

Почетак у 5 г ј 2 часова ио подне. Председакао заст. председника Ј. Антонијевић. Заст. председника. Пошто има довољан број одборника за решавање, то отварам одборску седницу извештавајући у исто време одбор да је г. председнив болестан, па је мепе овластио да рувоводим данашњом седницом. Изволте саслушати записник прошлог састанва. (Секретар нрочита). Има ли ко шта да нримети на састав записника ? Никола X. Поповиђ. Онде где је реч о пићу молим да се поново прочита, јер ми се чини, да је погрешно записапа одлука. (Секр. прочита). Доиста погрешно је записапо. Ни.је одлука о трошарини на нгће. него о вонтролисању свију пића, на и вина. То треба да се исправи. (Прима се исправва). Вг. Павао ПоповиЂ На последњу тачву записника имам да приметим да није све ушло у записнив. Ја сам у нрошлој седници пре решења питања о штампању стенорг. бележава вазао, да је у седници ост-ао недовољап број одборника и потоме да се неможе нввавва одлука о томе донети. То није забележено у записпив. С тога би молио, да се та ствар попово сад реши. Милутин МарновиЂ. Ова нриметба не може да дође у записнив, пего се може узетп вао нов предлог а приметба раније учињена ушла је у стенограФСве белешке. Никола X. ПоповиЂ. Ја мислим да се овде покреће питање јесу ли у свима предметима учествовали сви одборпици или је ово само за овај предмег. Бг. Павао ПоповиЋ. 'На приметбу г. Милутинову имам да кажем то: у записник морају ући све одборске одлуке и одвојена мнења. Ја сам казао, на и сада тврдим, да се неможе сматрати то вао пуноважна одлука, јер је у седоици остало свега 13 одборника. Молим да се то стави у записнив Ђока ДимитријевиЂ. Држим даје лавше ово ставити у проговол него сад изнова износити на гласање. Коста Б. МијајловиЂ. Држим да треба ирво да председништво обавести поједине одборпике, воји нису у прошлој седници били на чему је сгвар. Ја знам да су неки одборпици тражили да се све стеногр. белешве штампају, а неви да се само у изводу шгампају. Ђока НоваковиЂ. Треба да се прво вонстатује то, да у нрошлој седници заиста није био довољан број одборника; па ако то буде, опда можемо одобрити да се други пут решава то нитање. У осталом ја не сматрам да је ово питање тако важно ради војег би се имали бавити, нарочито кад посгоји већ одборска одлука, да се говори одборника штамиеју. И та одлука има да се изврши, па било у додатку или ипаче. А оно је нрво нужно за то, шго у записнику стоји записана одлука, која се доноси са довољним бројем одборнива, па би без овог било незгодно да се сад оцет друга о,длука доноси, а не зна се узрок томе. Милутин Марковик Мени се чини да је ова приметба г. Павлова неумесна. Овде је сад у питању има ли ко шга да примети