Beogradske opštinske novine

БРОЈ 82 _ Кауција се иолаже, од сгране српских грађапа у 1800 дипара а од страних 3600 динара у готовом повцу или државиим папирима од вредносги. ОФерти морају бити спабдевени прописном тавсом у маркама и предаваће се заједно са кауцијом горњег дапа од 9—12 часова пре подпе благајни општ. суда, а отвараће се комисионо истога даиа тачно у 12 часова на подне. Услови се могу видити сваког радног дана за време карцедариско а и на сам дан дицитацаЈе у књиговодству општин суда. Од суда опшх. вар, Бгограда 29. Јула 1892. год. Београд. АБр 3741.

РЕДОВНИ САСТАШ ОДБОРА ОПШТИНЕ БЕОГРАДСКЕ (по стеногр . велешкдмА) држан. 13. Јуна 1892 год. (Наставак) Гавра Бркић. Ја се слажеа са г. Вељом и тражим да се објавл у страним новинама конкурс с тим да сваки каже шта и пошто нуди. Председнин. Да прекинемо. ПрииагеГли извешгај комисијски по коме се на извесан начин може с понуђачем сгупиги у преговоре? (Примамо.) Сад јесте ли вољни да у страним новинама обзанимо да нам треба половна железница за те и ге радове? (Примамо.) Да идемо даље. Водоводна управа поднела ми је акт по коме је учинила распоред за спајање улица с водоводом и зградама. Ја вас молим да одредите комисију да проучи овај предлог те да би могли утврдити распоред о спајању кућа с водоводом. Ник. Р. ПоповиЂ. Одбор је општински утврдио ред спајања кућа с водоводом према већем броју пријављених лица по улицама. Што се то сад квари? Председнии. Комисија одстуиа од тог СПИСАК ГРАХАНА ВАРОШИ БЕОГРАДА КОЈИ ОУ ПЛАТИЛИ ПОРЕЗУ ЗА I. П0ЛГ01В ИЈ1И ЦЕЛУ 1892. ГОД. (Продужење) 790. Живко Недић касац. у пензији 791. Жавко Стојиљевић телеграФ у пензијн 792. Живко Авђелић начелник у пензвји 793. Живко Петковић, б. опанчар за I полг* 79-4. Живан Новаковић капетан у пепзији 795. Жпвота Петковик срез. нач. у пенз. 796 Живојин Блазнавац саветник у пензији 797. Живко Митровић, пензион. за I полг. 798. Живан Јовавовоћ уирав. војве одеће 799. Жпвко Т. Јовановаћ, практ. за I полг. 800 Жпвко Ђ, Гавриловић, служитељ за I полгође 801. Живојин Нешковић, чинов. гл. контроле 802. Жавојин М. Лозанић чиновник гл. контроле 803. Живко Јовановић писар 804. Жарко А. Пантелнћ практикант 805. Здравко Пауповић, чл. конз. за I подг. 806. Здравко Живковић, страж. за I полг. 807. Зарије Трајковић, надзорник Фабрике дувана.

— 314 за то тто је изгубљено врло много времена око решавања те се није могло учиннти по ( правилнику који још и није одобрен од свих чипилаца. С тога је комиснја изабрала за спајање најнре пајважније улице у којима кад не би сад извршили спајање, доц- Ј није би нас оно скупо стало. То су улице ј Савамалска и друге које су због валдрмисања раскопане ге би била штета ако се неби спајање сад извршило већ после опет вршило раскопавање и чинило већи трошак. Молнм да чујете извештај. (Секретар га прочита ) Мата Јовановић. Господо, развођење ј воде по улицама заиста је постала хитна | потре^а, парочито у извесним улицама у ко- ј јима се сад раскопава због калдрме и трамваја итд. и ваља најживље настаги да се у тим улицама вода разведе те да се пе би после кварило. То нарочито вреди за улице у којима се посгавља коцкаста калдрма која има скупљу подлогу. Незнам како је то комисија урадила, али те улице треба да дођу у први ред. Но у колико се ја опомињем ми смо, решавајући да у режији вршимо ово снајање, казали да се то чини само ради сазнања цепе кошгања курентпог метра и да на тај пачин видимо да ли су попуђене ^ цене претеране или ннсу. Ја н опег напомињем да ту цељ ваља имати на уму и не давати водоводној комисији овлашћења и на оно што ће радити можда предузимачи. ј Ја мислим свакојако да ће рад у режији ј биги скупљн и да ће мо морати да тра- | жимо продузимаче. Једино што ваља да ј изврши водоводна унрава, то је развођење ј воде по кућама у улицама које се раско- ; павају због калдрме и трамваја; те би улице дошле у нрву групу и одмах би се свршиле а остале по реду и нутем предузетника, ако се покаже рад у режији слор и скуп. Председник. Ви сте, господо, одобрили набаву Шпаперова водомера. ви сте одо808. Зарије Л.азаревић ноћии стражар 809. Илпја Димитри|евић п Никола Димитрпјевић каФеџнје за I лолгође 810. Илија Савпћ књиговођа у пенз. 811. Илија Чолак Антић пуков. у пепзији 812. Илија Марковић царинпк у пенз. 813 Иса Карановић оФнцвр у пепзији 814. Илија Храннсављевић члан у пензији 815. Илнја X. Ионовић члан у пензија 816. Илија К. Зарић књигов. у пензији 817| Илија Марксвић рачунопспитич 818. Илија Д. Алексић писар у иензији 819. Иван Томић судп а у пензаји 820. Ивап Занкавић конзул у пензији. 821. Иван М. Ђурић управ. у пензпји 822. Илнја Марјановнћ служитељ во.јне одеће 823. И врн Живковић служитељ војве одеће 824. Илија Николнћ мајстор војне одеће 825. Илија Вукићевџћ нроФесор 826. Игњат Николпћ 827. Илија Ђорђевић предузимач 828 Илија Ђорић чанов. гд. контроле. 829. Илија К. Војиновић, служитељ гл. контроле 830. Иван С. Минић чпнов. гл. контроле 831. Исак Меворах продав. лозова 832. Илаја Богуновић скужитељ дворски 833. Иван Станис вљевић каФеџија 834. Илија Срећковић таљигаш 835. ИлиЈа Нетровић, Фактор за I полг. 836. Илвја В. Ристић сапунџ. 837. Илија Спајић, писмоноша за I полг. 838. Илија Јовановић крижач Фабрике дувана

ГОДИИА X брили набавку прстепова а н овластили сте комисију да ради на спајању. Ако се ко с повољпим ценама јави да врши спајање, њему ће се уступити рад а дотле ми ћемо у режији радити. Др. М. Т. /1еко. Кад је било овде говора о развођењу воде ио кућама опда смо тражили да пам се подпесе програм те да видимо којим ће се редом везивати куће с новим водоводом Сад смо добили тај програм и о њему треба да говоримо. Оао што г. Мата помиње. ко ће то везивање да врши, нема везе с овим, специјалп. питап>ем. Ми нмамо сад само да углавимо програм па радила по њему опшгииа или предузимач. Мишлења сам да се предлог водоводпе комисије усвоји. Ник. Р. Попови^. Поред онсга што је сама водоводпа комисија казала да се прво ради у улицама у којима се коиа трамвај и гради калдрма, ја сам за то да се везивање врши првенствепо и у свим другим улицама које су сад раскопане (чује се: па то хоће и комисиЈа.) Ми то можемо сад да утврдимо ге да комиснја о томе не мисли осим тога да водоводпа комисија набави што већи број радника како ба се одма могло свршити спајање у улицама у којима се сад гради калдрма и трамвај како би се избегле сметање у раду. Председник. Па да решимо да тако и буде. Усваја ли одбор да прво дођу у рад оне улице у којима се раскопава било ради калдрме или ради чега другог ? (.усваја). У другу групу да дођу оне безводне улице ? (врло добро). Ник. Р, ПоповиЂ. И да водоводна комисија пабави што више радника те да се не баве у Савској улици месец дана. (Свршиће се)

839 Иван Зечевић ноштар 840. Илија Жавковић, служ. у прчвреда за I полг. 841. Илпја Глишц^, служит. за .1 полг. 842 Иван Басуровић, чувар за I. полг. 843. Иса Георгнјевнћ, свешт. 8а I полг. 844. Илија Лоза служ. општ. 845- Исак Тајтацак, трг, помоћ, за I полг. 846. Илија Јагодвћ судија апелације 847. Илија Марић и Коста Ризнић трговци з» I полг 848. Илпја Павловић, позор. за I полг. 849. Илаја Бркпћ колар вет. школе 850. Илија Станвсављ. и Свет. Радоваиовић сарачи за I полг. 851- Иван С:ојановић баштован за I. полг852. Илија Симић служитељ мин. унут. дела 853. Илвја Стошић, каЛФа за I полг. 854 Г. Илија Маргетић, ман. у пенз. за 1 полг. 855. Илија Шпровић ноћнп стражар 856. Иван ВлаЈковнћ трг. кадфа за I полг. 857. Илија Татић, слуга за целу годину 858. Јован Павловић служитељ у моноп. за I полг. 859. Ј осиф Макуловић трг. калФа за I полг. 860. Јован Гргаћ, кавеџија за I полг. 861. Јован Хитдер, цимер. за I полг. 862. Јања Такић, каФеџија за I полг. 863 Јевта Бојичнћ, служитељ управ. монопола дув. 864. Јован Брабец, благајн. мале пиваре за I полг.