Beogradske opštinske novine

ИЗЛАЗИ БЕДЕЉНО ЈЕДАН ПУТ ЦЕНА ЗА СРБИЈУ: на годину 6 дин. на пола годинс 8 дин за стране земље на годину 9 дин.

ЦЕНА ЈЕ ОГЛАСИИА 6 ДИН. ПАРА ОД ВРСТЕ Нретплату ваља слати упутницом на општински еуд а ске кореснодеиције на уредника Рукописи не се Нрпла*ена п^сма не примају се

НАРЕДБА | Да би се владајуКа дечија болест ДИФтерија и шарлах што више сузбила и онемогућило даље ширење, поред осталих учпњених предохрана — Суд ошптине града Београда најмио је још потребна кола, у којима ће породице умрле депе чинити по смртни спровод до гробља. Усљед тога, Суд општински јавља по- | штоианом грађанству да се сви они, који би испраћали умрле од диФтерије или шарлаха, з'а ново или старо гробље а немају својпх кола, обраћају за иста овоме суду, пошто је издата строга наредба свима овдашњим Фијакеристима, да нико до даље наредбе несме возити ни мртваце ни породице умрлих од диФтерије и шарлаха до гробља осим најмљених општпнских кола. Такса за вожњу утврђена је од кола За ново гробље и натраг дин. (>•„ старо „ „ „ 4Од сј/да оаштине града Веограда, ЛВр. 1165. 31.Децембра 1892, год.

НАРЕДБА ј . I Суд општине вар. Београда позива грађанство београдско, да у току овога месеца Јануара набави од општине београдске за своју пашчад нове марке, пошто су старе поништене и више не вреде, Нова марка кошта три динара, а кад се изгуби има се заменути другом уз доплату једног динара. Од суда ошит. вар. Београда 9. Јануара 1898. год. АБр. 166. Н а р е д б а 1'ади чистоће, лакшег и сигурнијег саобраћаја као и угледа престонице, суд општине вар. Београда. Наређује, Да се тротоари одржавају чисто и са њих снег и блато уклања; а кад је поледица, да се по тротоарима посипа песак, пепео или томе подобно.

Ко би пренебегао ову грађанску дуж иост казниће се по § 326 кривичног закона, Од суда оаштипе вар. Веограда 27. Нов. 1892. год. АВр. 11644.

општински послови Личне вести. За главног благајника општине београдске изабрат је у прошлој одборској седнини г. Мијаило Стевановпћ пензионирани благајник Управе вар. Бео града, на место г. Мијаила Јовановића бив, благајника а сада члана Суда. Исто је тако изабрат г. Милан Ст. Марковић овд адвокат за правозаступника општинског на место досадањег г. Николе 1Г. Николића. Обојица ће се ових дана увести у дужност тимс, што ћс се нрвом предати на руковање благајна а другом ће се издати пуномоћије, да може општину по њеним споровима заступати код судова и других овоземаљских власти. Полугодишњи испити. Полугодишњи испити у осиовним школама држаће се нрема распореду, што га у данашњем броју доносимо.

РАСПОРЕД полугодишњих испита у београдскигл основним школама I. Код саборне цркве 27. Јануара пре подне: у I. разреду мушке школе; и у 1. раз жен. школе. „ По подне у П. разреду мушке школе; и у II. раз. жен. школе. 28. Јануара пре подне : у V. раз. III. одел.. и у IV. разреду мушке школе. „ По подне: у III. разреду мушке шко.те и у Ш. раз. жен. школе. 29. Јануара. пре нодне: у V. раз. I и П оделења иу III. раз жен. школе. II. На Теразијама 27. Јануара пре подне: у IV. раз. II. одељ. мушке школе и у Ш. раз. II. одељ. мушке школе н у Ш. раз. женске школе. „ По подне: у II. раз. I. одељења мушке школе. 28. Јануара пре подне: у Ш. разреду I.

одел>ења мушке школе и у IV. разреду женске школе, 28. Јануара По подне: у И.*разреду II. одељења мушке школе и у II. разреду женске школе. 29. Јануара пре подне: у IV. разреду I. одељења мушке школе и у I. разреду женске школе. „ По нодне: у I. разреду мушке школе. III. У Палилули 27. Јануара пре подне: у I. разреду мушке школе и у IV. разреду II. одељења мупше школе. „ Ио подне: у II, разреду мушке школе и у I. разреду женске школе. 28\ Јануара пре подне: у Ш. разреду мушке школе и у III. разреду женске школе. Но подне: у I V. разреду I. одед>ења мушке гпколе и у II. разреду женске школе. 29. Јануара пре подне: у IV. разреду женске школе. IV. На Сави и Веџбаоници В. Ж. Школе 28. Јануара пре подне: у I. и II, разред женске школе на Сави и у II. разреду мушке школе на Сави и у III. и IV. разреду вежбаонице. „ По иодне: у П. разреду вежбаонице и у III. разреду мушке школе на Сави. 29. .Јануара пре нодне: у I. разреду мушке школе на Сави и у Ш. и IV. разреду женске школе на Сави и у I. разреду вежбаонице. „ По подне: у IV. разреду мушке школе на Сави. V. На И. Врачару 27. Јануара пре подне: у Ш. и IV. ра,зреду мушке школе. По подне: у I. и II разреду мушке тпколе. 28. Јануара пре подне: у III. и IV. раз реду женске школе. Но подне: у I. и II. разреду жен. ске школе.