Beogradske opštinske novine

БРОЈ 19.5

ГОД. II.

ИЗДАЗИ НЕДЕЉНО ЈЕДАН ИУТ ЦЕНА ЗА СРБИЈУ 1 НЛ ГОДИНУ 6 дин. НА ПОЛА ГОДИНЕ '8 »А СТРАНЕ ЗЕМ.ЂЕ НА ГОДИНУ '.5) „

ЦЕНА ЈЕ ОГЛАОИМА 6 ПР. ДИН. ОД БРСТЕ

ПРЕТПЛАТУ ВАЉА СЛАТИ УПУТНИЦОМ НА ОПШТИНСКИ СУД А СВЕ КОРЕСПОНДЕНЦИЈЕ НА УРЕДНИКА Рукописи не враћају се — ♦ ♦ Неплаћена писма не примају се.

11рема решењу одбореком од 19. Априла 1893 год АБр 2160 држан је на дан 2. Маја ове године збо]) грађана београдеки, ради решења питања оповерењу или неиоверењу данашњем општинеком нредставништву и то: предееднику члановима еуда, кметовеким помоћиицима, одбор ницима и њиовим заменицима, ношто је овопитање оетало нерешено, уелед тога што је радња збора држаног за ово питање 21 Новембра 1892 год. решењем Државног Савета од 30. Новембра 1892 год. Бр. 3913 поништена као незакона и неправилна. На овоме је збору имало ираво глаеа 4837 грађана, а од овога броја дошло и глаеало евега 1702 гласача. који еуглаеови сви дати за поверење општинском преставништву те је тиме једноглаено решено да данашњи преставници општински уживају потпуно поверење евојих грађана. Решење ово пуноважно је и извршно према чл. 13. и 22 Закона о општинама, о чему се грађанство овим извештава. Од суда општине вар. Београда 8. Маја 1893 год. АБр. 2394.

ГРАЂАНСТВУ ВАР. БЕОГРАДА На основу члана 56 и 60. закона о нзбору народних иосланика, суд ошнтине вароши Београда објављује грађанству, да ће се на дан 18. Маја ове године вршити избори народних посланика на овим местима у Београду: За кварт дорћолски У основној мушкој школи (Душанова улица). За кварт палидулеки У основној мушкој школи (Школска улица). За кварт теразиеки У основној мушкој школи (улица Два јаблана). За кварт варошки У оеиовној мушкој школд код Саборне цркве (Дубровачка улица). За кварт савамалски У основној мушкој школи (улица Краљевића Марка). •>а кварт врачарски У основној мушкој школи, спроћу војне болнице (Пријепољска улица). За чланове бирачким одборима одређени су ови одборницн и то: За кварт ДорКолски: за члана ЂорЈ>е Димитријевик за заменика Лазар Дашковић. За кварт Палилулски: за члана Милан М. Ђорић, за заменика Милош Трпковић. За кварт Теразијски : за члана Коста Иетровић, за заменика Мијајло Јанковик. За кварт Вирошки: за члана Соломон Ј. Азријел, за заменика Лазар РадоњиЈх. За кварт Савамалски : за члана Раденко Драговић, за заменика Михајло 1>анковић. За кварт Врачарски: за члана Гаврило Бркић, за заменика Јован г Буровић. Од Суда општине варонш Београда 8. Маја 1893 год. АБр. 2505.

О Б Ј А В А. Суд општине вароши Београда објављује грађанству, да ће се бирачке карте за избор народних посланика на дан 18 Маја 1893 год. почети издавати од 3. Маја 1893 год. пуноправним бирачима онако, како прописује закон о изборима народних посланика. Издавање карата вршиће се у суду оиштине београдске у одборској дворани. Од Суда општине вароши Београда 30. Априла 1893. г. АБр. 2353.

ОБЗНАНА. До 1. Јануара ове године спојен је велики број кућа са водоводом београдским а међутим је до сада сразмерно врло мали број сопственика тих кућа извршио инсталацију водовода у самој кући и почео воду употребљавати. Ово неизвршење инсталације водовода у кућама, које су са водоводом већ спојене, штети општинске интересе, те стога суд општине вар. Београда објављује грађанству, да ће управа водовода од 1. Августа ове године наплаћивати воду према члановима 8 и 9. правила за издавање воде, од свију оних кућа, које су до 1. Јануара ове године са водоводом спојене безобзира на то, да ли се вода у кући троши или не, или да ли је инсталација у кући извршена или не. Ово решење своје суд онштине вар. Београда оснива на члан. 2 и 13. правила за всзивање водовода са зградама у Београду и издавање воде из истог водовода, која су правила добила закону