Beogradske opštinske novine

^^»лЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ^ ЛЛЛЛЛЛЛЛ^ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ^^У^ЧЛЛЛЛ ЛЛЛЛ^УЧЛЛЛ/^ЧЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ^УЧЛ^УУЧЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ/члАЛЛЛЛЛЛЛ^ЛЛЛЛЛЛЛ ЛЛЛЛ^УУЧЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ^ЛЛЛЛЛЛЛЛ^ЛЛЛЛЛ^ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ^УЧЛЛЛЛЛ^УУЧЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ^ЧЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛА^ЛЛЛЛЛЛЛЛ ИЗЛАЗИ НЕДЕЉНО ЈЕДАН ПУТ

Цена за Србију: 8А ГОДИНУ НА ПОЛА ГОДИНЕ НА СТРАНЕ 8ЕМХЕ НА ГОДИНУ

6 ДИН. 3 „ 9 „

ИЕДЕЉД. 9. АПРИЛА 1895.

ЦЕНА ЈЕ ОГЛАСИМА 6 ПР. ДИН. ОД ВРСТЕ

ПРЕТП1АТУ ВАЉА СЛАТИ УПУТНИЦОМ НА ОПШТИНСКИ СУД А СВЕ КОРЕСПОНДЕНДИЈЕ НА УРЕДНИКА Рукописи не враЋају се НЕПЛ.АЋ.ЕНА ПИСМА НЕ ПРИМАЈУ СЕ.

ТТУТТТ УГГТТТТТТТУТТГТТТТТГГт А1|Ј1ААААЈ-*АААААААААА.ААААА.ЖАЖ

Рај)ено у здању с уда општине београдске 7. Анрида 1895 године.

ЗАПИСНИК

бирачког одбора изборне екупштине сазвате за избор два посланика за Народну Скупштину за варош Београд, за трогодишњи скушнтински период 1894,1895 и 1896 год.

На оенову указа Његовог Величан» ства, Краља Србије Александра I. од 5 Марта 1895 год. еазвата је на данашњи дан изборна екупштина за избор два поеланика за варош Београд за Народну Скупштину, а за трогодишњи екупштинеки период 1894, 1895 и 1896 године. Тачно у 8 часова у јутру Предеедник општине, као председник изборне екупштине (чл.27) објавио је, да је изборна скупштина отворена и позвао приеутне бираче, којих је било више од двадесет на окупу, да према чл. 28 изборног закона изаберу четири лица^ која ће под пред* еедништвом председника општ. београдеке, као бирачки одбор водити бригу о целој радњи из* борне екупштине. Приеутни бирачи еу већином гласова изаб* рали ова лица за чланове бирачког одбора: Перу Богданов*.ћа цариника, Петка Вељковића предузимача, Франца Штибнера каФеџију, и Јеротија Миливојевића каФеџију, . што је одмах и објављено. За деловођу изборне скупштине бирачки од* бор изабрао је Уропгн Кузмановића, еекретара општине београдеке и придао му је у помоћ потребан број општинских пиеара, ради бржег отправљања писмоводшц: поелова. За овим је приступљено примању глаеова онако, како наређују чланови 20, 29, 30, 31 32, и 33 закона изборног. За све време трајања изборне скупштине рад је текао у миру, по закону и без икаквих не* мира и препрека.

Тачно у 6 чаеова и 27 минута по подне када је према држав. календару данашњег дана еунце зашло, затворени еу уласци на бирали* ште и како није више на ието пуштен, па је пристунљено примању глаеова оних лица, што еу ее у време затварања биралишта на иетоме затекли. Примање ових глаеова трајало је до 10 чае. и 45 мин., када је бирачки одбор решио и огла* сио да је изборна екупштина евршена (чл. 33 изборног закона). За овим еу сашивени сви табаци, на којима су бележена имена бираних и бирача еа додатком једног празног табака, свега на броју 53 табака. (чл. 34 изб. зак). На поеледњем празном табаку назначено је, колико је према азбучном списку свега бирача дошло и глаеало, што је цео одбор бирачки пот> пиеима утврдио и скупу објавио (чл. 35. изборног закона). Пошто је еве ово урађено бирачки је одбор на оенову чл. 36. изб. зак приступио скупљању и упоређивању гласова, колико је који бирани добио, па је нашао: да је нрема азбучном списку имало право глаеа 5862 грађана; да је према азбучном еписку дошло и гла* сало 2120 бирача; да је према овоме апсолутна већина 1061 гл.; да еу на овој изборној екупштини иегакнути као кандидати за народне посланике ова лица: Мијајло Павловић трговац, Стеван Ивковић индуетријалац, Јовица Барловац трговац, Димитрије Стаменковић трговац