Beogradske opštinske novine

Год. XIII.

Н ро.т 16.-

да су од истакнутих кандидата добили по оволико гласова, и то: Мијај^о Павловић 2117 Стеван Ивковић 1931 Јовица Барловац 192 Димитрије Стаменковић 2 да у току рада бирачког одбора и ва време трајања изборне скупштине није против рада и против овог избора поднета ни усмена ни писмена жалба. На основу овог резултата и чл. 37 и ос* талих чланова изборног закона бирачки одбор једногласно деловођа, Урош Кузманови^ с. р.

Оглашава да су за народне посланике за варош Београд за трогодишњи екуп. период 1894, 1895 и 1896 год апсолутном већином гласова изабрата овалица: Мијаило Павловић и Стеван Ивковић. Па основу овог записника одбор је написао, и потписао и у руке предао пуномоћетво иза* браним посланицима еваком засебно. Овом записнику додаје се свеека ушивених 53 табака на којима су бележени гласови и име* на бираних. Записник је овај пред збором прочитао пред< седник бирачког одбора. Сва ова акта поверавају се нредседнику бирачког одбора да их према чл. 51 избор. зак. по* шље надлежним путем Пародној Скупштини.

председник бирачког одбора изборне скуиштине града београда председник општине

Мијаило М. Богв&ев^и

с. р.

П. Богдановн ~ћ с. р. Јеротије

чланови одбора: №иливојеви~ћ с. р. Франц Штибнер с.

р. Петко ВељковнЂ

с Р-

РАД ОДБОРА ОПШТИНСКОГ РЕДОВНИ САСТАНАК 23. Марта 1895. год.

жности присутничке а на његово место одреди друго лиде за присутника. V. По прочитању протокола лицитације ГБр. 337, држане за мазање патоса у основпим школама дунавској и палилулској, одбор је решио:

ску на издат.

Нредседавао председник г. Мијаило М. Богићевић присуствовао члан суда г. Мих. П. ЖивадиновиК, од одборника били; г. г. Младеи Николић, Сергије Станко. ић, Љуб. Марковић, Горчаков Миловановић, Ферд. Розелт, Благоје Милошевик М. Милапшновић Зах. К. 3. Ноповић, П. ЋелиК д а (•(% ЛИЦИТаЦИЈа ОДбаЦИ И Д ])уга раСМид. Ж. Маринковик, Сава Петровић. М. Јовичић, Љ. КовачевиК, Стеван П. Поповић, Спасо X. Риктић Шокорап,

олакшање партије из које је» и

VIII.

Ђорђе Димитријеввћ, Ј. Алкалај, Лим. Гавриловић, Дим. Милојевић, Михаило Михаииовић, Јов. Ристић I. Прочитан је записник одборскнх одлука седгнице држане 18. марта 1895 год. н примљен је без измена. II. По нрочитању акта иетражног судије за вао. Београд АБр. 1299, 1908, 1941, 1909, 1873, к> јима се траже уверења о владању и имовном стању извених лица, одбор је изјавио: да су доброг владања и сиротног имовног стања Милан Шијаковић, обућарски раденик, Марија Петровић собарица; дв су доброг владања и средњег имовног стања Никола Петровић месар, овд. и Венуса Ме дина овд. удова; да су му непознати Бићентије Лазовић овд. ликерџија, Милован Поповвћ винар, и Душан Вукадиновић надничар. Ш. По прочитању молбе Илије Радовића, трговца из Крагујевца СБр. 4508, којом тражи уворење о свом породичном односу, одбор је иа]авпо ми. гиљење: да се молиоцу може дати тражено увереше на основу сведоџбе потписаних грађана. IV. По нрочитању молбе Алексе С. Шилнћа пензионера којом тражи, да се ослободи дужности присутничке због слабости одбор је решио: да суд општинскп цени разлогс молиочеве, па ако их уважи, да га ослободи ду-

пише, на коју да се позивом позову сви предузимачи. Ако друга лицитација испадне повољнија од ове, да суд општински одмах по истој предузме мазање патоса у палилулској школи а мазање у дунавској да се одложи до распуста школског. VI. По нрочитању нротокола лицитације ГБр. 390 држане за нанраву и набавку клозета у основним школама дунавској и палилулској, одбор је решио : да се набавка и направа клозета у зградама за основне школе за дунавски и па лилулски крај уступи ирема прописаним погодбама Савчићу и Бекеру, овд. предузимачима за цену и то: за зграду палилулске школе за хиљаду и иет стотина динара и за зграду дунавске школе за хиљаду седам стотина динара укупно. VII. По нрочитању акта управе вароши Београда АБр. 1749, којим се тражи, да оиштина исилати депозитнсј каси кварта теразијског 945 дин. издати оним кочијашима, што су као комора у прошлој години били најмљени на месго оних грађана, који су били дужни да даду комору на се нису дужности одазвали, — одбор је решио :

да се из касе ошнтинске а из партиЈе буџетом одређене на непредвиђене трошкове исплати депозитној каси кварта теразијског девет стотина четрдебет и пет динара а да онштински правозастуиник ову суму нанлати од грађана у акту именованих, ко ји су били дужни да даду ову комору, па надлаћени новац да се унесе у касу општин-

Ио нрочитању акта уираве вароши Београда АБр. 1703, којим спроводи претиис министарства војеног ( 1>АБр. 7788, да општина београдска или сагради касарну за жандармерију или да од сада ггла!|а кирију за њене станове, одбор је пајивпо : да ошитини београдској није могуће за сада да се одазове овој жељн министар ства војеног пошто је и сувшие онтерећена издацнма око подизања оних грађевина. што су јој законом стављене у дужност IX. По прочитању молбе срнско-јеврејске црквене онштпне ескенаског обреда АБр. 1888, да се ос лободи плаћања трошаринске таксе за 1026 кгр. маце (леб за паску) 45 кгр. брашна и 30 кгр. гризт; од маце, одбор је решио: да се преко ове молбе преће на дневни ред. X. По прочитању акта управе вароши Београда, АБр. 1614, којим се позива оиштина, да у најкраћем року набави иотребне локале за канцеларије истражног судије и аисане, одборје одлучио да суд опттински нађе подесну зграду за канцеларије и ансане пстражног судије и да је иредложи одбору за узимање под закун. XI. Председник извенггава одбор да Петар Б.Јоакимовић, коме је уступљено чишчење и нражњење нужника и помијара, ирема извешгају комисије ЛБр. 309, нема справа које би могле послужити за кауцију од 1000 дин. и да збогтога суд не може да с њиме закључи уговор и да му допусти да рад отпочне; да је Јоакимовић услед тога понудио, да положи кауцију 1000 дин. п да му се допусти да може одмах отпочети рад са старим справама с тим, да му се кауција врати чим према уговору набави модерне сираве, које ће уједно служити општини као кауција.