Beogradske opštinske novine

Год. XIV.

- 83 -

Број 21.

1896. год. па за годину дана под прописаним погодбама и то : а., на горљој страни: 1., Николи Тасићу други за хиљаду две стотине и осамнаест динара годишње и четврти за хиљаду и две стотине и тридесет и шест динара годишње кирије ; 2., Мики Константиновићу трећи за хиљаду три стотине двадесет и један динар и тридесет и две паре годишње и дванаести за хиљаду две стотине динара и дванаест пара годишње кирије ; 3., Петру С. Јовановићу пети за хиљаду и две стотине тридесет и шест динара и дванаест пара годишње кирије; 4., Кости Панђели шести за хиљаду шест стотина двадесет динара и дванаест пара годишње, осми за хиљаду две стотине осамдесет и четири динара и двадесет и четири паре годишње, и десети за хиљаду четири стотине и седамдесет и шест динара и дванаест пара годишње кирије; 5., Јанаћку СтеФановићу седми за хиљаду шест стотина и двадесет динара и двадесет и четири паре годишње кирије; б., Богоју Грујићу једанаести за хиљаду четири стотине осамдесет осам динара и четрдесет осам пара годишње кирије; б., на доњој страни: 7., Ђури Милосављевићу нрви за девет стотина шесдесет динара годишње; 8., Лепосави В. Савић четврти за седам стотина двадесет динара годишње и пети за девет стотина дин. годишње кирије; 9., Анки Д. Петровић шести за седам стотина двадесет динара годишње кирије; 10., Богоју Грујићу седми за хиљаду иСт стотина трннаест динара и двадесет пара годишње кирије. Понуде Косте П. Вуковића за 9. плац на горњој страни и Мике Константиновића за 2. на доњој страни, да за исте плаћају по хиљаду динара годишње и понуда Николе Г. Вуловића, да за III плац на доњој странн, што је прошле године бно празан, плаћа годишње ?>60 дин. одбацују се. Исто тако одбија се понуда Мике Константиновића, да се отвори на доњој страни нов плац IX и да му се исти уступи под закуп за 360 дин. Да суд општински за нздавање под закуп овим ренгењем неиздатих плацева и то на горњој страни првог и деветог и на доњој другог, трећег и осмог одмах расппше лицитацију а да се досадањи закупци са истих још сутра 11. Маја неизоставио одселе. XI Председник надзорне номисије за осветљење и трамвај г. Ђорђе М. Станојевпћ пзвештава одбор. да је безпмено друштво трамваја града Београда поднело општпни на одобрење ред вожње; да је надзорна компсија ирегледала овај ред вожње и учнннла на нсте евоје прнмедбе које се садрже у поднетом извештају. По прочитању тога извештаја, одбор је решно,

усвајају се у свему примедбе надзорне комисије на ред вожње, поднети од трамвајског друштва с тим, да се исте примедбе саопште друштву и да се позове да ред вожње трамвајске према истима удеси. XII Застушшк председника моли одбор, да саслуша извештај грађев. одељења о каддрмисању око сноменика Кнеза Михаила и акт управе вар. Београда односно иродаје куће коју је општпна купила од Велимпра Каранешића. Одбор је одлучпо, да се оба ова предиета одложе до прве седнице. ЈАВНА ЗАХВАЛНОСТ Г. Филиа Ла Ренотијер од Ферари познати пријатељ Срба нредао је општннн београдској две стотине динара у сребру као поклон за сиротињу беотрадску. Овај поклон унет је у новоосновани фонд за издржавање спротиње београдске. Општина београдска изјављује у име своје сиротиње најтоплију захвалност племенитом дароваоцу. Од суда оаштине београдске 15 Маја 1896. год. БВр. 1989.

СТЕЧАЈ за зидаве стрељачке зграде Београдска савезна стрељачка дружина држаће у својој канцеларији —Скопљанска улица Бр. 9 на дан 19. оеог месег^а пре подне у 10 часова, јавну усмену лицитацију за рушење старе и зидање нове стрел^ачке зграде на дружинском стрелишту више пиваре господина Ђорћа Вајферта. Услови, предрачун и план могу се видети у дружинској канцеларији, и то: 15., 16., 17. и 18. ов. месеца, од 3 до 6 часова по подне. При лицитацији, кауција од 1000 динара полаже се у готовом новцу ијги државним хартијама од вредности. Позивају се предузимачи, да изволе горњег дана доћи на ову лицитацпју. Бр. 291. из канцеларије Београдске савезне стрељачке дружине 7. маја1896. год. 0 Б Ј А В А Суд београдске општине држаће ниже следеће лицитације, у канцеларији економног одељења: I. На дан 23. маја ове године од 3—(> сахати по подне, лицитацију за одкопавање доњег калимегдана, по решењу суда АМ 3132. Кауција се полаже 1000 дин. у готову или државним папирима од вредности. * II. На дан 24. маја ове године од 3—6 сахати по подне, лицитацију за издавање под закуп једног плаца општинског у Ратарској улици, а према решењу суда АМ 3872.

Кауција се полаже 60 динара у готову или државним папирима од вредностн. III. На дан 25. маја ове године од 3—6 сахати по подне, лицитацију за издавање под закуп два „киосва у парку калимегданском, а према решењу суда. Кауција се полаже 120 дин. у готову или државним папирима од вредности. Остале погодбе могу се видети на дан лицитације. Позивају се лицитанти да на ове лицитације дођу и лицитирају. А.Л5 3132, 3872 и 3941. — Од Суда општине београдске, 18. Маја 18Р6. године у Београду. ОПШТИНСКИ ЛЕКАРИ 1. Оиштинсни ленари који су дужни да лече бесалатно сиротињу: 1. У кварту савамалском, теразиско.ч и варошком Д-р Ђока ЊмолиК, са станом у улици Краљице Наталије бр. 27. 2. У кварту врачарском: Д-р Рибникар , са станом на „Цветном тргу"; 3. У кварту иалилулском: Д-р Јован СтаниовиЛ , са станом у Хилендарској ул. бр. 17 ; . 4. У кварту дорћолспом : Д-р Д Т. Николајевић , са станом у Јевремовој ул. бр. 36 ; II. Оиштинсни ленари који су дужни да арегледају мртваце и врше остале санитетско-полициске прегледе: 1. У кварту савамалском и теразиском: Д-р Милорад Гођевац, са станом у ПопЛукиној улици бр. 4 ; 2. У кварту варошком и дорИолском: Д-р Самуило Поис, са станом у Душановој улици Бр. 45. 3. У кварту врачарском: за источни Врачар, Д-р Влада А. ЂорђевиА, са станом у Дворској улици бр. 11 ; За заиадни Врачар : Д-р Михаило X. ЛазгЉ, са станом Југовића улица Бр. 9; 4. У кварту иалилулском: Д-р Јован СтанковиК , са станом у Хилендарској ул. бр. 17 ; 5. Школски лекар : Д-р Воја Ж. Ђорђевић, са станом у Дубровачкој улици бр. 9. Прегледи мртваца, врше се (Ћсилатно.

0 Б Ј А В А Према члану 18-том правила о водоводу, одређену таксу за воду дужан је сваки сопственик зграде плаћати за сваки месец у напред, и то сваког првог дана у месецу. Управа водовода од сада придржаваће се најстрожије ових правила и употребиће све законскемере противу оних, којн према истим правилима не буду уредно плаћали одређену таксу за воду за сваки месец унапред. Из канцеларије Управе водовода београдског, 11. Марта 1896. год. ВБр. 842.