Beogradske opštinske novine

Број 24

- 100 —

Год. XVIII

Ко буде и преко ове опомене противно поступио, казннће се по наведеном пропису закона. Из Управе града Београда 17. маја 1900 год. Бр. 11.079 у Београду.

0 Б Ј А Б А

земљишта уступљеног друштву за уређење и унапређење Дунавско - Варошког краја. Лицитација ова држаће се на дан 8. Јуна тек год. од 3 до 6 сати после подне, у канцеларији економног оделења Суда општинског. Ближи услови могу се видети у поменутој канцеларији сваког радног дана за време канцелариско и при лицитацији. Од стране Суда општине београдске 31. маја 1900 год. АБр. 4160, у Београду.

0 Г Л А С Према одобрењу Г. Министра Грађевина од 25 маја т. г. Бр. 3859 држаће Управа града Београда, јавну усмену лицитацију у своме грађевинском оделењу на дан 12. јуна у 4 часа после подне за грађење нове и оправку старе ка^дрме, и поправку канала постојеЂег на Савском пристаништу, — у Београду. Предрачунска ,је цена овога посла 7353 динара 84. п. динарских, а кауција 1000 динара полаже се у готовом новцу, вредећим папирима или интабулацији према закону. Позивају се предузимачи да дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског оделења Управе града Београда, 31. маја 1900 год. ТЛЗ 912 у Београду.

0 Г Л А С Према одобрењу Г. Министра Грађевина од 23. маја т. г. Бр. 4100 држаће Управа града Београда, јавну усмену лицитацију у своме грађевинском оделењу на дан 12. јуна у 10 часова пре подне за оправку цркве Вазнесенске у Београду. Предрачунска ]е цена овога посла 9148 динара и 10 п. динарских, а кауција динара полаже се м у. готовом новцу, вредећ*т папирима ЏјкабулаЦији према закону. ^ ПозиваЈу се цре, ч -оих'чн да дођу и лицитирају. ш МШ г Из канцел; ; ^в дгјзај, јвинск «>? оделења Управе гразф ,Ј>сог|ада 31. маја 1900 год. ТЈ\з 895 у Шохраду.

0 Г Л А С Суду општине београдске, потребно је за огрев основних школа и осталих општинских оделеља за идућу зиму 2760 кубних метара тешовитих дрва — букових и граничевих — прве врсте. За набавку горње количине дрва, држаће се на дан 7. тек. мца ОФертална лицитација. Кауција се полаже у 1200 динара у готову или у Срп. Држ. хартијама од вредности. Ближи услови могу се видети у канцеларији економног оделења суда општинског, сваког радног дана за време канцеларијско. Позивају се заинтересована лица, да своје ОФерте горњега дана најдаље до 12 сати пре подне поднесу, како би се могли још истога дана после подне отворити. Од стране суда општине београдске 2. Јуна 1900 год. АБр. 4666, у Београду.

0 Г Л А С Према одобрењу Г. Министра Грађевина од 5. Маја т. г. Бр. 3534, држаће Управа града Београда, јавну усмену лицитацију у своме грађевинском оделењу на дан 5. Јуна у 3 часа по подне за П0ДИзање зграде за дезинФекциони апарат у Топчидеру. Предрачунска је цена овога посла 3011 динара и 41 п. динарских, а кауција у 400 динара полаже се у готовом новцу, вредећим папирима или интабулацији према закону. Позивају се предузимачи да дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског оделења Управе града Београда 24. маја 1900 год. у Београду ГБр. 878.

0 Г Л А С Према одобрењу Г. Министра Грађевина од 26. Априла т. г. Бр. 2534 држаће Управа града Београда јавну усмену лицитацију у своме грађевинском оделењу на дан 5. Јуна т. г. у 10 часова пре подне за оправку опште државне болнице. Предрачунска је цена овога посла 19618 динара и 33 п. дин. а кауција у 2500 дин. полаже се у готовом новцу, вредећим папирима или интабулацији према закону. Позивају се предузимачи да дођу и лицитирају. Из канцеларије грађевинског оделења Управе града Београда, 20. маја 1900 год. у Београду Г.Бр. 734.

НАРЕДБ А Примећено је да публика која се случси трамвајима не слуша опомену кондуктера лад с.у кола пуна, давише у њима нема места, него се и преко тога еилом пењу у кола и стоје споља на степеницима па чак и. на задњим тампонима од кола. Како се тиме отежава редован саобраћај и публика излаже личној опасности за своју сигурност — то Управа града Београда на основу §. 326. крив. зак. овом наредбом опомиње београдску публику: да забрањено је пети се у кола трамвајска кад су она пуна и да никако није дозвољено стајатн на степеницама и на задњим тампонима од кола.

Господин Министар народне привреде претписом од 15. т. м. СБр. 3461 одлучио је, да се и у овој години приберу подаци о гајењу свилобуба у нас. У тој цељи, суд општине града Београда овим путем позива одгајивачесвилобуба, који се у овд. вароши тим баве, да предстану статистичком одељењу ове општине најдаље до краја овог месеца, те да даду податке потребне Господину Министру народне привреде о овоме. Из суда општине града Београда 19. маја 1900 године у Београду АБр. 4329.

0 Б Ј А В А На основу наредбе управе града Београда ЛЛ^ 633 од 11. Маја тек. год. Суд ово општински изештава грађанство да ће од 21. Маја тек. год. почети каламљење како мале деце која нису никако каламљења, тако и одраслих лица која нису за 7 и више година каламљена. Каламљење ће се вршити на два места у згради „Црвеног Крста" и у локалу кварта Врачарског сваке недеље од 3 па до 6 часова по подне. Позива се грађанство да се горње наредбе строго придржава, у противном сваки ће бити кажњен. Од суда општине београдске 16. маја 1900. г. ЈШ 656. '

ТАКСЕ ЗА ИЗНОШЕЊЕ ЂУБРЕТА За квартове: Савамалски, Теразијски, Варошки и Врачарски 1. Од собе и кухиње или мањег дућана са собом — — — — — — 0-25 д. 2. Од две иди три собе са кухињом или већег дућаиа са магазом — — — 0 70 д. 3. Од чс Т 1 Ј л!и вли више соба са кухињомг, Дфаде са кухињом, од госаУкухињом без штале — 1*50 д. За квартове: Дорколски и Палилулсљи 1. СЦ еоб.с и кухиње или мањег дућана са собом — — — — — — 0-20 д. 2. Од две или три собе са кухињом или већег дућана са магазом — — — 0 - 60 д. 3. Од четири или више соба са кухињом, од каФане са кухињом, од гостионице са кухињом без штале — 1*— д.

УРЕДНИШТВО И АДМИНИСТРАЦИЈА ЈЕ У ЗДАЊУ ОПШТИНСКОГ СУДА

Вдасник ОПШТИНА ВЕОГРАДСКА

Штампарија Д. Димитријевића.

Уредник МИЛИЈА ЈОВАНОВИЂ