Beogradske opštinske novine

ЗВАНИЧНИ ЛИСТ ОПШТИНЕ БЕОГРАДСКЕ

^Х\\ХУУ\\Х\\\УУХ\ЛХУ\\Х\ХХ'«.ХХЛ.ХХ\\\!1

Год. XIX. ИЗЛАЗЕ НЕДЕЉНО ЈЕДАН-ПУТ ЦБН А: За Срби .ју на годину 6 динара на пола године 3 „ За стране земље на годину 9 »

НЕДЕЉЛ 2. СЕПТЕШБРЛ 1901.

Број 33.

ПРЕТПЛАТУ ВАЛ.А СЛАТИ УПУТНИЦОМ НА ОПШТИНОКИ СУД А СВВ КОРВСПОДВНЦИЈЕ ИА УРЕДНИКА РУКОПИСИ НЕ ВРАЋАЈУ СЕ НЕПЛАЂ.ЕНА* П И С 1 А НЕ ПРИМАЈУ СЕ

ЛИЦИТАЦИЈА Суд општине београдске на дан 9 сентембра тек. године пред или у као>ани званој „Шар Планина" на Варош Капији продаваће путем јавне лицитације триплаца регулационог Фонда, који постоје на Варош Капији на углу улица Иван Бегове и Топличин венац, разуме се на регулационој линији ,акоји граниче и мере и то : Плац, 6р. I. Са западне стране Иван Беговом улицом (17,50) седамнаест метара и педесет сантиметара; са јужне стране улицом Топличин венац (24,30) двадесети четири метара и тридесет сантиметара; са источне стране до имања г-ђе Цаје Ненадовићке, удове, у два прелома и то у првом (3,30) три метра и тридесет сантиметра и у другом (15 30) петнаест метара и тридесет сантаметра; и са северне стране регулационог Фонда плацем бр. II (24,60) двадесет и четири метара и шесет сантиметара. Површина овоеа илаца износи (447,16) четири сшотине четрдсет и седам кав дратних метара и шеснаест квадратних десиметра. Плац бр. II Са западне стране Иван Беговом улицом (12,50) дванаест метара и педесет сантиметара; са јужне стране регулационог Фонда плацем бр. I (24,60) двадесет и четири метра и шестдесет сантиметара; са всточне стране имањем г-ђе Цаје Ненадовићке, удове, (12,50) дванаест метара и педесет сантиметара и са северне стране регулационог Фонда плацем бр. III (24,25) двадесет и четири метра и двадесет и пет сантиметара. Квадратна иовршина овога илаца износи шри стотине иеш квадратних метара и шрицессга и један квадратни десиметара; и Пдац бр. III. Са западне стране Иван Беговом улицом (15,50) петнаест метара и педесет сантиметара; са јужне стране регулационог Фонда плацем бр. II (24,25) двадесет и четири метара и двадесет и пет сантиметара; са источне стране имање г-ђе Цаје Ненадовићке, удове (9,95) девет метара и деведесет и пет сантиметара; са северне стране имањем пок. Андре Пе тровића,бив. члана пореске управе(22,26) двадесет и два метра и двадесет и шест сантиметра имањем регулационог Фонда )2,34) два метра и тридесет и четири сантиметра. Квадратна иовршина овога илаца износи три стотине иет квадратних метара и тридесет и осам квадратних десиметра.

Сва три ова плаца састављају један плац који граничи и мери са западне стране Иван-Беговом улицом (45,50) четрдесет и пет метара и педесет сантиметара; са јужне стране улицом Топличин венац (24,30) двадесет и четири метара и тридесет сантиметара; са источне стране имањем г-ђе Цаје Ненадовићке удвапрелома, у првом (3,30) три метра и тридесет сантиметра и у другом (37,75) тридесет и седам метара и седамдесет и пет сантиметра и са северне стране имањем пок. Андре Петровића, бив. члана пореске управе (22,26) двадесет и два метра и двадесет и шест сантиметара и имањем регулационог Фонда (2,34) два метра и тридесет и четири сантимегра. Квадратна иовршина целога свога илаца износи хиљаду иедесет и седам квадратних мешара и осамд сет и иет квадратних десиметра. Продаја ће почети у 8 часова пре подне, и трајаће до 6 часова по подне. Ј1иг[итанти могу лицитирати иоједине илац(ве један, два или и целокуиан иростор који сва три илаца састављају, како ко хоће. Кауција се полаже пре почетка лицитирања у готовом новцу или срп. држав. хартијама од вредности и то: за лицитирање једног плаца једна хиљада динара, за лицитирање два плаца хиљаду и осам стотина динара и за лицитирање сва три плаца две хиљаде и шест стотина динара. Продаја ће вредети ако је општински одбор одобри. Купац је дужан у року од педесет дана од дана одобрењалицитацијеод стране општ. одбора положити општинском суду излицитирану цену, а општина је дужна до тога рока пренети на купца тапију од купљеног плаца без икаквих терета. Ако купац у овоме року не положи општинском суду излицитирану цену, положена кауција припашће општинској каси. Општински суд је дужан у року од двадесет дана оц дана држане лицитације издејствовати потребно решење о томе усваја ли се лнцитација или не. На случај да одбор општински лицитацију одбаци ма са каквих разлога купац нема права да се жали, а положена кауција при лицитацији вратиће му се. Позивају се купци да на ову лицитацију дођу и лицитирају. Од суда општине београдске 18. августа 1901. АБр. 7763. Београд.

РДД ОДБОРА ОПШТИНСКОГ ВАНРЕДНИ САСТАНАК 1К. јула 1901 г. Председавао предеедник ошнтине г. Милован Р. Маринковић, присуствовао чжан суда г. Драгутин Симић. Од одбориика биди г г. Ђ. Митић, Васа НиколиЦ М. Штрбић, Петар Новаковнћ, Ђ. Соколовић, С. М. Вееелиновић, Тодор Ј. Михаиловић, М. Савчић, Милутин Стенановић, К. Н. Лазаревић, Јанаћ. М. Јанковић, М. Ј. Б жаћ, Ђока Тошић, Стојан Пајкић, Дамњан Стојковић, Јован Илкић и Вг. Вој М. Суботић, млађи. Деловођ, Мих. М. Марјановић. I По нрочитању акта одељака управе града Београда АБр. 6465, 6530, 6582, којима се траже уверења о владаљу и имовном стању извесниг дида, — одбор је изјавио: да су доброг владања и средњег имовног стања: Карло Шмит, овд. земљеделац, Тодор Шмит, овд. колар и Кристина жена Карла Шмита, овд. земљеделца; да је доброг владања и доброг имовног стања Нове Бошковић, овд. лебар, и да су му непознати: Душан СтеФановић, овд. надничар, Радован Савић опанчар, Аврам Јововић и Ђорђе Давидовић, бив. чувари управе топчид. економије. II Председник нзноси одбору на мишљење молбе Јане С. Јовановић, удове и Николе Арсића — Стокића, војног благајника, којима траже уверења о породичном односу. По прочитању тих молби Ст.Бр. 1458 и 1479, — одбор је изјавио мижљење: да се молиоцима могу дати тражена уверења о породичном односу. III Председник извештава одбор, да је општински суд решењем својим од 15. јула тек. год. АБр. 6684, оддучио: Да цена хлебу за другу половину месеца јула тек. године т.ј. од 16 истог месеца искључно буде иста, која је била и за прву половину истог месеца т.ј. двадесети три паре дин. по килограму, а хлеб да се продаје по двадесет и пет пара дин. у тежини од 1087

По сасдушању тога и по прочитању поменутог решења суда, одбор је примио к знању са одобравањем ово решења суда о одређеној цени хлебу за другу половину месеца јула тек. године. IV По прочитању модби : Раке Мутавџића, ше®а општ. грађев. одељења АБр. 6338 и Велимира Жунића, општ. пожарника АБр. 6539, којима траже осуство од дужности, ради поправке здравља, — одбор је решио :

#