Beogradske opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Подеш ради За прно време, у начелу је решено да први подпредседник г. Др. Милослав Стојадинов(-ћ прими сва административна одељења, а други подпредселник г. Зађина сва техничка одељења. Надлежност рада кмета правника регулисана је четвртом алинејом чл. 3. Закона о изменама и донунама закона о општинама која гласи: „За суђење по грађанском Судском Поступку, Уредби о убрзању радл; као и за иступна дела по бпштем Законику и по нарочитим законима, који спадају у надлежност општинског суда, надлежан је кмет правник,"

ПредШп дужмости пз одељењима Предаја дужности од стране ранијих кметова и одборника у пзједичим оделењима извршена је у току недеље. Пјиликом примопредаје присутни су били ранији ресорни кметови изато нарочито одређени чланови новога одбора од стране г. Савчићз. Предаји дужности благајне присуствовали су први подпредседнпк г. Др.. Стојадиновић, бивши Јкмет правник г. Витор Крстић, шеф Финансијске управе г. Драг. Бабић и рачуноиспитач г. Влада Ристић. Предаји дужности благајне у Централи били су присутни подпредседник г. Зађина, бивши кмет Централе г, Бор. Окановић и управници Г. г. Стаматовић и Недељковић.

Рад Оиштмнсксвг Одбора

16 - Друга Редовна Седнпца Одбора Општине Београдске, одржана ,је !. марта 1929. год., у 6 часова по подне. Председавао је Председник г. Милош Савчић. Деловођа, Драгугин Ј. Ранковић. Од одборника били су г. г.: Драг. Матејић Мих. Л. Ђурић, инж. М. М. Сокић, X. М. Ребац О. Б. Благојевкћ, Кирило Савић, Ђура Бајаловић, Ј. Поповић, Танасије Здравковић, Д-р Стран!. Љ. Милетић, Дим. Г. Станчуловић, Бор. Антонијевић, Триша Јовановић, Таса Максимовић, Д-р Б. Пијаде, Свет. Гођевац, Д-р Драг. Аранђеловић, Д-р Лазар Генчић, Влад. К. Петровић, К, Гиновић, инж. К. Буковац, Милован Матпћ, Шемајо Демајо, Бранко Поповић, Д р Мића Днић, Душ. Г. Милићевић, Васа Лазаревић, Д-р Драг. Ђ. Новаковић, Тихомир Панић, Јов. Дравић, Д-р Љ. Стојановић, Тјешимир Старчевић, Д-р М. Недељковић, Др. К. Милошевић, Јосиф Фрид, Р. Живковић и Д-р Александар Леко. 1. Прочитан и примљен записник претходне седнице2. Заклети су одборници г. г. Трифун Јовановић, Михајло Ђурић и Драгољуб Милошевић. САОПШТЕЊА а) Извинули су се за вечерашњу седницу одборници г. г. Негослав Илић, Благоје Брачинац, Милан Стојановић,

б) У Грађевински Одбор су изабратл за председника г. Д-р Војислав Зађина, подпредседник Београдске Општине и за члана г. Д р Букић Пијаде. в) У одбор за радничка склоништа изабрати су: Подпредседник Општине г. Д-р Мил. Стојадиновић и одборник г. Милић Сокић. 3. На прелог АБр. 3121 Одбор је РЕШИО: Да се грађанима насеља око Цветкове Мех-ане, за калдрмисање господарског пута, уступи 500 м 3 старога камена из турске калдрме с тим да сопственици сами изврше пренос истог од Тркалишта до места г радилишта. Г. Д-р Милорад Недељковик пита зашто Управа не даје експозе о своме раду јер сматра да је за то имала времена. Желео би да зна шта се ради и пита да ли се Одбор може надати изјави. Председник г. Савчић одговара да је Управа ступила на дужност пре 12 дана. При пријему дужности и.зјавио је да не жели износити програм, већ треба да се ради. Противан је одборским секцијама јер сматра да се њима послови отежавају. Када дође неки важнији предм^т онда ће се предложити одбору, да из своје средине изабере нарочити одбор за проучавање тога питања. Ми имамо да покажемо ефективан рад а не да дајемо лепе речи. Права одбора неће се крњити.