Bodljikavo prase

м 14 БОДЉИКАВО ПРАСЕ Страна 7

Пацијент поново долази лекаРУ- — Дакла, како је сада са несаницом? — Много боље... — Е, па то ми је мило. Шта се то побољшало? — Па, ето, прексинок сам бројао, као што сте ми рекли, и успавао сом се тек кад сам избројао до 7.497, а синоћ сам могао бројати само до 7.177 пре него што сам заспао... ❖❖ — Камо среће да су на Ватер лоу нобедили Французи! Где би ми био крај I — Зашто ти је то тако важно? — Зато што сам тако написао у писменом задатку. ❖❖ — Срце, јеси ли видела, да ми се је откинуло дугме на капуту? — Јесам срце, само нисам нв' шла друго дугме, па сам зашила рупицу. ❖❖ — Сваки пут кад те погледам, потсетиш ме на Једног великог човека< — То су ми и други рекли. На кога потсећам тебе? — На Дарвина. — Јесу ли они заљубљени ]едно у друго? — Неоспорно. Она га слуша кад јој прича о футбалу, а он њу, кад му прича о најновијој хаљини своје пријатељице. ♦>❖ Учитељ пита Јовицу; — Кад узмеш комад меса па га поделиш на два, шта ћеш добити? — Две половине. — А кад оба дела поделиш још једном на два, шта ћеш онда добити? — Четвртину. — А кад поделиш још једном? — Осмину. — Добро, дели даље, па шта ^еш добити? — Сецкано месо. ❖♦> — Дакле, ипак си се оженио? — Да, ми смо прво решили да будемо добри пријатељи, па смо се онда она и ја предомислили и венчали се, — Прекјуче вам |е пиво било много боље... — Варате се, господине, ово је баш то прекјучерашње. — Узајми ми педесет динара. Остао ми новчаник код куће. — ЦЈто га ниси понео? — Шта Ке ми кад је празан. ❖❖ — Кад бих се Ја опила као ти, ја бих се одмах убила! — Хехехе! Да си ти пијана као ја, ти би промашила. шта то значи »празна титула«? — То је кад мама кући пред гостима каже да сам газда у ку^и. ♦♦♦♦♦♦ — За господина желите? Све године ушле су у моду мушке кошуље без дугмета. — А, мој муж је на њих оеК давно навикао.

— Тата,

Код сликара

— Уста ћу |а сама насликати, ви се у то не разумете.

— И онда сам му еиергично рекла, дз га не желим више видети. — Дз ли је онда отишао! — Не, али је угасио светло.

❖♦> — Но, лепо сте мм препоручили, господине докторе! — Шта? — Па рекли сте ми да треба да лежем с кокошкама. — Па да. — Али да видите чуда! Нисам могао целе ноћи да тренем, какво су чудо направиле по мојој постељи, жена ме је хтела избацити из кућеЈ

— Радуј се, Мишо, моЈ шеф је смењен! — Немој се унапред радоватм, ко зна какав ће магарац доћи после њега! — Па ја долазим! ❖❖ Жена: — Прошле ноћи, Мил»не, говорио си у сну. Муж: — Опрости ми, молим те, ако сам те прекинуо јг гоаоРУ- — Могу ти ре&и у повере у да сам се вврила са Мишом. — Поверење за поверење! Ја сгм ве^ била с њим верена.

—Ја мислим да Сека припада оним девојкама које мало причају. — Да — « својој прошлости.

— Да ли сте ви звонили, Катице!

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

*Чо -МШ1С(§€1