Bodljikavo prase

Страна 4 БОДЉИКАВО ПРАС Е БроЈ 50

Тошке а Жцим суГраЏанима

Ми од куде Лссковац свуда смо први чооеци. Акб је за пијење, туј смо, ако ]е за јадење опет ми, ако је за џампирл' к ни а ако је за каваљерство иикие неје какој ми Лесковчани. Ето, читаЈа сам у газетке да су у Београду скупљали за зимску помоћ и први одврзоше касу нашинци од куде Лесковац и то два комата Владе. Оно јес да су то човеци од акциЈу што сас свој труд и работење изађоше на селамет и посташе понајпрви болтаџиЈе и индустријалцн. Али бре дису друге Јагуриде што напраЈише паре с рука работу а с'г се завукују под сукњу на куде домакицу и салте кукају на бреспарицу. А овија наши не попускају. Ако Је за кошију, лесковачкн коњи понајубави, ако је за луксузи-нашинци су опе туЈ, ако Је за лнферације опет ми, па шта ћеш пише Зар несмо ми понајбољи човеци. Кад питуЈеш за кебапчики и слезину, сваки ти вика: дај бре лесковачки, ако Је за Геновеве и трепетљике, сваки ти иска од куде Лесковац због зашто Је наша роба от чврст калибар и понаЈдурашна. Оно Јес да многе Јагуриде оЛе да се с нас ороде због мирази н мулећину ал таЈ воз не мош. да улезне због зашто Је на куде Лесковац вешта вештина, ЗатоЈ и Ја, никуд не ми• цам од куде Лесковац и ако ме зивкаше на куде Берлиград, али ]а не трзам на удицу. ЗнаЈе си

СП0\1

Централеза ножу са београд-

ским хирурзима Давно очекивани спор између београдских хирурга с једне стране и централе за кожу с друге стране, напокон је избио свом својом силином. И поред старих прописа Централе за кожу и понављаних опомена београдски хирурзи су се оглушили о прописе централе и радили сво.ј стари посао с кожом — без одобрења Централе. Пошто је овај бесправан посао дојадио Централи, 0на је поднела тужбу суду против хирурга. Тужба углавном окривљује познате београдске хирурге др. Костића, његовог асистента Казмина као и дра Самарџију и Д-ра Божића из Б. Т. О. наводећи да су они гросисти и као такви радили на велико са кожом — сви без одобрења Цен-

бата Тошке ди је понајубаво и туЈ и остануја. С'г ћу си одим у лојзе да пробам ново винце ва извињавајте што сам скратијо с писување. А ако ћемо право да зборнмо камо лепу срећу да мнозина ич не писуваше. Куд би нам био крај. А С'г у здравЈе и скоро виђсње ца Гмитровдан Ваш Тошке.

Најпоузданије обавештење Разговарају две пријатељицв.' Једна се жали другој како њвнв собарица облачи њене комбинезоне. — Па добро како си сазнала да твоја собарица носи твоје скупоцене комбинезоне? — пита је њена пријатељица. — Муж ми је казао. Видео је на њој мој комбинезон...

Зна шта хоће

— А |вл, господине, знаш ли гдв има она бунда од срчбрну лисицу! — А шта ћв ти то, снашо) — Како шта *е мн, п» да |о купим. он редуцирао приватну праксу, па зато није оправио ни своју ординацију, само да му се не би пребацивало да ради на велико. Д-р Самарџија Се брани да он кожу од Централе не треба, јер колико набави то је директно од продуцената, а једино што много троши то је конац — за штеповање, и зато се обратио Централи за текстил.

трале за кожу. Остале хирурге, детаљисте — Централа тражи да се казне укором. Тужба наводи да је професор Костић до сада употребио око 500 фуси коже, а за Д-ра Самарџију каже да се он налази на путу да достигне д-ра Костића у потрошњи коже. У својој одбрани професор Костић је навео да је

— Келнер, чекам већ пола сата на моЈу шницпу. — Хвала, господине. Кад би сви гости били стрпљиви као ви, дапо би се живети.

СКУПОЋА Два лопова разговарају: — Баш су тешка времена. Данае човек за хиљаду динара ме може скоро ништа да добије! — Вараш се, пријатељу. Ја сам добио шест месеци затвора.

Мираз

Срела са два пријатеља Н разговарају: — Честитам! Чуо сам да си со добро оженио. Рекошо ми да си добио шест стотина хиљада. . — Само пет стотииа. — Јесу ли ти их исплатили про свадбе? — Е, да сам их добио пре свадбе, не би свадбе ни било. , Л 1 Ташт долази у госте Жена: — Мама пише да *\е доки идуКе недеље, на осам дана, а треба да ЈоЈ пошаљемо путни трошак. Муж: — Ево ти новац и купи јој карту за одлазак и повратак.

— УЈкице, сањао сам да си ми дао банку. — Е, па кад |е тако, онда Јо задржи за себе.

Изјаве захвалности Познати бооградски куКевпасник из Кној Михаилове улице, ооим се наЈтоплиЈо захваљуЈС неким београдским новинарима, што су га потсетили да Још ниЈе дао никакав припог, за хумано сврхе. Чим средим биланс од мо|их II палата, а то »е бити после Новс Годинв, мвсец не знам тачно да кажем, али свакако у току идућих 12 месеци, па ако ми остане нешто од чистог прихода, спреман сам да се жртву|ем — са цепом стотком.

— Да ли бисте ми могли рећи на коме месту има наЈвише риба1 — На пиЈаци. Техничке вести Београдска општина — даје у закуп 2 плаца код полаане станицв јединице и швстице трамваја. Закупац има право да подигне за путнике ко|и чвкаЈу тромвај, бараке и да наплакује улаз. Закупац неКе смети продавати Јака пиКа, сем шумадиског чаја и клековаче.

Он: — ПогледаЈ само овде у лексикону стоЈи: »Ваза |е суд за држање цвећа а не предмет, коЈи се баца другоме о главу.

Пише у лексикону