Bodljikavo prase

Страна '6

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

БроЈ 60

^ У/ЖјУШЈГ.^лшшл^...

...НОВИ ДРЕС ФУТБАЛСКИХ СУДИЈА!

Модеран факир

— Он каже, да не може заспати дон претходно не прочнта неколмно странз из неке књиге.

' — ПомедаЈте, господо, ова) коапитет — м то сасвим без карте.

Т

е треба никад штедети /

Пре много година добије премију француска класне лутрије један тежак болесник. Сви су знали да би му узбуђење шкодило па би могао на пречац умрети. А био је сиромашан и без икога соога. Лежао је у дому за старце и кад дође извештај да је он добио премију од 5 милиона франака управник дома позове лекара па му рече: — Ви сте најпозванији да му то вешто саопштите да се не узбуди. Лекар се показа приправан и оде код болесника. Своју мисију поче заобилазно. — Да ли ви верујете у срећу? — беше му прво питање. — Веровао сам раније — одговори болесник. — Па ипак сигурно држите лоз? — пита лекар. — Имам један али немам надв. — А кад би рецимо извукли улог шта би радили? — Купио бих нове наочаре. — А кад би било 10.000 франака? , — Купио бих' коње и кола да се по некад прошетам. — А 100.000? — Онда бих купио кукицу у селу.

ВЕЛИКИ РЕЧНИК МАЛОГА ПЕРИЦЕ Аутограф — Аутомобил господина графа. Вестибил — Вести би л'? Да ли би хтео вести. Катастрофа — Строфа о Кати. Еротика — Тика — Ера. Колонија — Колоне у маршу. Легација — Лежало. Литерата — Човек који пије на литре а плаћа у ратама. Одисеја — Ходи сејо! Примадоиа — Донка, која све прима. Реперкусија — Кусав реп. Солидан — Ко цео дан нешто соли., Фракција — Облачење фрака. — А 1,000.000? — Богами онда бих купио кућу у Паризу и живео од ренте. — А премију од 5 милиона? пита лекар даље. — Половину бих дао Вама а од друге половине... У томе доктор побледе, ухвати се за срце и тресну о земљу. Ударила га ч капља. А болесник је примио премију и за лекарев погреб приложио леп венац.

За рапџњабан# Ко зараде жели Она много значи Тај откаје грехе Доле у ...... . Кога жена вара А то му не гове На глави добије Истинске ...... Ти што шире вести Разјапе вилицу Смириће се када Добију Зна Перица — Перице, пита учитељ, колико су шест и четири. — Једанаест, одговори Перица. — Којешта! четири и шест.. — Дванаест. — Не. — Тринаест. — Па добро, зашто никако нв кажеш десет. — То никако. Не можете ме натоциљати. Знам ја да је пет и пет десет.

Као

пас

Од карикатуристе теже је добити обекане радове него премију на Класној лутрији. Увек се они некако побркају у времену. Иако сам уредник с највећом педантеријом тачно фиксира време, увек понеки од њих дође у редакцију без ичега, спреман да ев на све могуће начнне правда.

раније да кажеш!

— Срећа ваша, да сте сами — већ сам мислио да се опет прикрадате с мојом ћерком.

— Какб ти се свиђа моја нова хаљина за нову годину!

, — Бави пи се и ваша жена зимским спортом! — Нажалост, бави се, на свој начин. Кад закасним, тада она тера спорт са мном.

— Не. Не могу да дођем вечерас имам маау свечамост код куће.