Bodljikavo prase

Счрана 8

БОДЉИКАВО ПРАС5

Бро) 61

Једно| бакапкм: Пиринач је чвсто грчи од пвлвна, нарочито када се продајв испод руке. ЖЖ Цилету, касапину: Ко се претерано омрси, поквари стомак, и онда мора месец дана у санаторијум У. Г. Б. Ако се не излечи, тако се бар залечи. ЖЖ Газда Н.: Лако ти је дааати 1000 динара прилога када сваки двн зарадиш пет пута толико. Ако хокеш да верујемо у таоје добро срце жртвуј за друга бар једномесечну зараду. жж Сликару: Од твојих радова, најлепши су рамови. Зато би то и откупили а слике нека остану теби, па уживај. ЖЖ Гимназисти: Решили смо да више не примамо ђачке радове. Зото ти дајвмо саввт да купиш негде Синтаксу, па се занимај са том лектиром ове године а До године, Боже здравља. жж Родепу: Пошто је доцкан да учиш неки занат а вроме ти је досадно, јави се добровољно на рад па ти бар не^е бити дуго време а и родитељи ће да се мало одморе. ЖЖ Пери, кафеџији: Годину дана пијемо твој бу^куриш за скупе паре, а када те ожучише са 10.000 динара ти би хтео да цео свет кука. жж Мадам Жани: Ко сваки брачни троугао мора по некад да се убода на неки оштри угао. То си могла очекивати, зато не разумем да се изненађујеш. жж Гросисти: Велика зарада, велики ризик. То је стари и освештани принцип. Зато и ти не можеш бити изузетак. Мики: Ваљда је због вас постала она песма: Терај Ленка риђу и зеленка. Ако је тако, онда је сасвим природно да и ви терате, ако не зеленка оно бар керв. ЖЖ Јоци зидару: Кад св од малтвра прави пудер, онда се иде на »промену боравка«. А теби то треба пошто си оболео.

— Ах, ма| дер Фред добно |е |едну битку! — У Мароку! — Јес, у страшној бици прот^в оштре енглеске конкуренције. Он је успео да заради за своЈу Бетлехем челичну компанију десет процента чистог добитка!

Неверник Једна удавача жали се своме свештенику: — Не знам шта да радим, очв. Просто се иебих удавала за Милана. Замислите, он не верује да постоји рај и плкао. — Море, пусти ти то кКери, он ће веровати, ако не у рај, а оно у пакао сигурно.

Мисл1. о- : кени Многе жене имају право златно срце — око врата. Ниједан воз толико не касни, као жена која се спрема да негде изађе. И најбоља жена временом постане — ташта. Жена без језика била би неспособна за живот, .

Згодна прилина Путовођа показује мужу и жени знаменитости старог дворца и каже: — А сада ћу вам показати стари балкон дворца, који се рушио увек кад би на њега стала нека неверна жена... — Хајдемо, Олга, тамо, — рече муж брзо, па се обрати путоеођи. А да ли та) балкон и данас још функционише?

Роли — Зајбчар: За тако лепо име не пасују пеге по лицу и чиреви. Зато или мењајтв име или лице. То вам је једини савет.

Бојки: За жуљеве је најбољи лек и^\и бос. Ко то не можа нека носи еспадриле или бар две три нумере ве*у ципелу.

Божани: Има лица које ниједан сапун не може опрати. Зато пробајте са песком, он вади сва флеке.

Лаци, Маци и Нади: Пошто се свима име свршава са »ци« да&у вам један заједнички савет: Свако вече намазати лице и врат са кремом од пројиног брашна и лимуна а ујутру измасираги колоњском водом. Тако радити сва дотле, док вам траја колоњска вода.

Живани: За даму која има тако народно име не треба монденски рецепт. Посла прања судова добро испрати руке у млакој води а затим обрисати сувим убрусом. После тога исцепати дрва у подруму па опет опрати руке. Тако радити шест неДеља док се руке не навикну на цеђ и вру+*у воду па не &е бити црвене већ модре.

Риетоеи|и: Млад муж {а кулук и вечита главобоља. Зато дижита руке од тога и нађите неког преко 45 година, који не иде на кулук. АнђелиЈи: Уместо што вам та| зевзек Ибрајим пише песме могао би да вам окречи кујну па ту пробајте његову способност за брак.

Маши, Олги и Вели: Молили сте да не ставим место одакле пишете да вас не би ко познао. МожДа су вам и имена лажна? Зато <\у вам дати лажан савет: Што краће сукње и што мање речи, па је успех сигуран.

Иванки: Мушкарци воле лепе и смеле жене. Ако нисте ни једно ни друго онда сте ваљда богати. Ако пак нисте ни то, онда вам нема помођи.

Слика са објашњењем

Личне вести

ЧИТУЉА — Мо) мили и никад непрежаљени јединац Зимски капут, после дугих мука преминуо је у Заложној банци, у цвету младости, 11 година. Ожалошћен отац Пера, практикант. — Моме оцу и добротвору »Свиленом Јоргануа даваку четрдесетодневни помен на Новом Гробљу, Симка, пензионерка.

ВЕРИДБЕ — Наша јединица Лама, шампион у тенису, заручила се са г. Проком овд. млекаџијом. Честитања на Сави, свако јутро у 6 часова. — У недељу 7 марта ов. ГОД. проелавићу заруке са госпођицом РадоЈком из Ресника. Ввридба ^е се обавити у Реснику код младиних родитеља.

Победа у процентима

Поштена жена Елегантну даму у стопу прати млад човек, скоро читав сат. Младик кути и иде за дамом кривудавим улицама. У једном моменту дама застаје, окрекв са и каже пратиоцу: — Господине, варата са ако мислите да Ку вам са ја прва обратити. ИМА НАС РАЗНИХ Две пријатељице разговарају о себи и својим мужевима: — Мој муж је тако поштен, поче једна, — да увек кад сања да Је нешто украо, потрчи у полицију и пријави случај!.. — И моЈ ради нешто слично, -похвали се друга. Он, кад год сања нешто ,увек замисли да је то бие саме сан...

— Синок за вечеру поЈела сам десет ЈаЈа. ОбЈашњење: Реч Је о рибљим ЈаЈим*.

ж

г Г Х М — Што се мене тиче рекео бих без размк> шљања, да Је ту у питању пегави тифус. Али пошто ми Је пациЈент препоручен — речи^емо да |« кијавицд.