Bodljikavo prase

Страна 7

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

Број 71'

Спо/вни преглед АНГЛОСАКСЕ И ЈЕВРЕЈЕ - БИЈЕ КИШД ИСПОД СТРЕЈЕ

Четир скоро лета, како буктн бакља Како осовина свуд ортаке макља Од Исланда хладног до Африке жарке Ортаци су тропа, леже поребарке И док шаљу лажи, дилломатске нотв На морима свима осташе без флоте У њиховом лонцу «а»*о блеф се крчно Свуда место рата, играли су трчна Правили су свуда пропаганду скупу Народе су мале гурнули у рупу А ком се народу свога права хтело Они су му одмах читали олело Наместили одмах згодну карабицу А на уста метли резу и брњицу Енглески ортаци нема шта да брину Јер имају права да умру и гину Ал, да што год траже, ни помена нема Јер Лондон им одмах хладан облог спрем? Не сме ни да писну, не сме да се туже Јер они за ајлук Албијону служе ж ж Ортачину оау неки ђаво тента Да поведу борбу на три континента Да отрују земље велике и мале Да направе сауда бруке и кравале Хвалили се гласно на мору су газде Ал, те многе хвале свуд на лажи базде Сад су истерани из Евроле сауда Из евролског друштва протеран )• Јудв И са Пацифика ко зечеаи беже Чак на Хавајима од страха се |еже И у Америци стаари иду лоше Све им сада иде округло на ћоше Свуда претрпеше поразе и бруке Још |едино лаж им полази од руке Савез тројни Јачи него булумента Улубљени сауда они ко цимента Један другог лажу, стално колља ломе Ко ли *е сад овде да подвапи коме И док |едан другом узимаЈу меру Мали се ортаци свађају и ждеру.

Шренит &ала"

Футбалска игрв по америчком систему

Право енглески ' Једна вест енглеске новинске службе јавља, да су у Ирану забрањене све новине, тако да је целокупна штампа у земљи замрла. Све |в оао у духу слободе само што се о њој не сме писати ни говорити.

ПРЕГЛЕД С

На истоку сад су опет карте пата Господу у Кремљу сада Језа хвата Зимска офанзиеа не донесе плода Најбоље војнике однела Је вода Огромно оружје и најбоља снага Отишла Је ето узалуд до врага А сад ће да буде, чим лето освоји Да *>е да се Стаљин свуд од треме зноЈи Јер његове хорде су близу краја Сад сви добро виде да ће бит белаЈа И када Европа у навалу крене Његове су чете много исцрпене А на његов режим свуда влада пизма И Руси су кивни против бољшевизма Па ђенерал Власов, војник руске краи У боЈ против куге, кренуо |е први А његова војска сваки дан Је већа Јсврејску Је дружбу напустила срећа Зато Москва пишти, ко рањена гуЈа Види шта ће бити, спрема се олуја. ЖЖ Исцрпела војска, свуда раздор, свађа Ортаци су сада остали без лађа И у сировини претрпеше кризу Са ужасом виде да им је крај близу Обећаше чуда, па сада инћаре Виде да не могу ништа да пазаре А када се дође до бруке и беде Онда се дешава, змија змију Једе Зато код ортака забуна и врева Једни грабе с десна, други грабе е лева А Рузвелт Черчила штипка и черупа Док Стаљин по овоЈ обојици лупа У немоћном бесу, апетит се попе Па сада захтева бар пола Европе А Енглези знаЈу да је он оруђе нуде оно што Је туђе.

РАНЕ ЏЈТАМЕ

»Африкан Ворлд«, из Јоханесбурга, пише: Не може се саветовати нашој влвди, да повећа садашњу трговачку флоту, док постоји оласност да претрпи тешке губитке. Врло исправно мишљење, Зашто градити бродове када и онако бити потопљени.

МЕЊАЈУ ФИРМУ Према вести »Дејли Мејла« у Енглеској се јавио покрет који жели да се промени име Империје. Неки духовити људи предложили су да се надене име »Нова Америка«. \ 2еиакратс1си са&ети »Њујорк Хералд Трибјун« даје малим европским државама савет да се прикаче на московски воз. Раније су бранили мале народе од бољшевизма, затим нацртали Атлантску карту, и напослетку саветовали да изврше самоубиство. Кацкари раде по коцкарском систему: »Кад немаш паре ниси интересантан«! Старо искуство . 1 ^е совјетска победа угрозити Енглеску. Позната је чињеница да они који седе у лудници увек себе сматрају за паметне, а друге, изван луднице, сматрају за лудаке.

Пословођа ратне продукције у Америци, Девис, изјављује на конференцији штампе у Вашингтону: »Лорд Бивербрук тврди како је његово тврђење тачно, да само глупаци могу веровати како

Нсма

Кпнмп ВИПЦ

— Ако ова двоЈица мисле, да ку од овога парчета бити еит, ђида се грдно вараЈу!

У Европи време сунчано и ведро. На Истоку се пролепшало, такође, само у правцу Урала и Волге севају муње и чује се грмљавина. У правцу Азије може се очекивати даље погоршање времена. На морима непогоде. АзиЈа: Време без промене. Антициклон над Западном Кином. У Индији магла и ноћни мразеви. Америка: Лапавица и влага. Убуђале се многе наде и комбинације и наоружање је у нафталину због многих мољаца. На океанима ужасна бура која је укочила сваки еаобрака). Африка: Време променљиво. У Јужном Медитерану буре и подземни вулкани. АустралиЈа: Оморина, барометар показује непогоду.

— Ох, декане, Ја сам најсређниЈа Американка ми пише, да Је моЈе писмо Једина пошиљка, неЈу приммо!

моЈ капатм |е до сада